Go Ahead wint roodgekleurd duel

Go Ahead Eagles is er vrijdag tegen Willem II voor de eerste keer dit seizoen in geslaagd om drie punten aan een competitieduel over te houden. Tevens was het de eerste overwinning, sinds de promotie in 2013, op een promovendus.

Booy startte met Reimerink in plaats van De Sa. Willem II kreeg de eerste kansen en Ondaan raakte de paal achter Cummins. Daarna nam Go Ahead Eagles het initiatief over en zag ook Türüc een kans op de paal uiteenspatten.

Tien minuten na de pauze moest Heymans met rood vertrekken nadat hij Reimerink een doelkans ontnam. De Tilburger had in het eerste bedrijf al geel gekregen nadat hij een handdoek van Eagles verzorger Henk Nijenhuis pakte om de bal droog te maken. Kort daarna kwam Go Ahead op voorsprong.

Kolder had de bal eerst over de Tilburgse lat gemikt, de corner die daarop volgde werd door Bart Vriends met zijn hoofd tot doelpunt gepromoveerd. Reimerink had daarna de 2-0 moeten score, maar vond keeper Lamprou op zijn weg. Het werd vervolgens billenknijpen tot het eindsignaal nadat Go Ahead ook met tien man verder moest. Vriends maakte een wat onbenullige beweging die door de vierde man werd geïnterpreteerd als slaan. De scheidsrechter nam die interpretatie over en toonde Vriends rood.

Door de overwinning heeft Go Ahead nu vier punten en gaat het Willem II, dat op drie punten blijft staan, voorbij. Willem II geeft een vervolg aan zijn dramatische uitreeks. Buiten Tilburg heeft men al 47 duels op rij niet gewonnen.

Opstelling GA Eagles: Cummins, Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk, Van Ooijen (Duits/74), Overgoor, Türüc, Reimerink (Lewis/82), Kolder (Ten Den/90+3), Schalk.

Go Ahead Eagles – Willem II 1-0 (0-0)
64′ 1-0 Vriends

Bijz. Rode kaarten: 55′ Heymans (WIL) en 69′ Vriends (GAE)

Foto’s Johan Wolff