Go Ahead veilig na punt in Arnhem
Go Ahead Eagles heeft zich, een ronde voor het slot, veilig gespeeld. De Deventenaren zijn door een punt te pakken bij Vitesse niet meer in te halen door de ploegen onder de streep en zo voetballen beide Sallandse BVO’s volgend seizoen weer op het hoogste niveau.

‎Een prestatie van formaat. Want Go Ahead promoveerde vorig seizoen vrij onverwacht en moest met de laagste begroting en jongste groep proberen zich te handhaven. Dit ging met vallen en opstaan.

Zo ook in het duel tegen Vitesse. De Deventenaren kwamen ‎na een half uur spelen op voorsprong toen Kolder uit een corner binnenkopte. Antonia vergrootte de marge kort na rust op goed aangeven van Houtkoop. Kennelijk was dit voor Vitesse het teken ook wat te doen. De Arnhemmers kwamen gelijk na doelpunten van Kashia en Pröpper. Tot twee maal toe had Antonia daarna nog de kans op zijn tweede van de middag maar faalde oog in oog met Veldhuizen. Het werd voor de meegereisde aanhang dan ook nog eventjes billen knijpen.

Maar toen na vier minuten blessuretijd ‎scheidsrechter Van Sichum affloot barstte het feest los. Op het veld, in het uitvak, kleedkamer en later bij de Adelaarshorst. Weinigen die het toen nog over de kansen van Antonia hadden.

‎Vitesse – GA Eagles 2-2. 30′ 0-1 Kolder. 51′ 0-2 Antonia. 71′ 1-2 Kashia. 77′ 2-2 Pröpper

Opstelling GA Eagles: ‎Andersen, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Haps, Falkenburg, Overgoor, Türüç, Antonia (Lambooij 90+3) Kolder, Houtkoop, (Azevedo /75).