Go Ahead gaat voor zege op Roda JC
Roda JC krijgt zaterdag in Deventer de laatste kans om aan directe degradatie te ontkomen. Daarbij moet het hopen dat NEC geen punt pakt bij Ajax. Maar eerst zal het zelf moeten winnen van Go Ahead Eagles en ondanks dat die club niet meer zo nodig hoeft zal het niet gemakkelijk worden om de Eagles in eigen huis te verslaan. 

Vooralsnog deden alleen Ajax, PSV, Heerenveen en Vitesse dat. Roda is op basis van het verleden niet kansloos. Van de achttien ontmoetingen in Deventer won Roda er zeven, eindigde het vier maal gelijk en won Go Ahead er ook zeven. De laatste editie die winnend werd afgesloten door de thuisploeg was in 1994 (3-1) de twee duels daarna werden gewonnen door de Roda.
Roda zal er alles aan doen om voor de derde keer op rij te winnen maar hoeft daarbij geen cadeautjes uit Deventer te verwachten.  Türüç (foto) liet het Algemeen Dagblad weten graag nog een keer‎ te schitteren in de Adelaarshorst en werd er door de fans bovendien op gewezen dat zij boven PEC moet eindigen. Daarbij krijgen de Eagles hulp uit Nijmegen. Supporters van het eveneens in degradatienood verkerende NEC hebben de Deventer aanhang fusten bier in het vooruitzicht gesteld wanneer zij hun ploeg naar de overwinning zingen.
Scheidsrechter bij het duel is Pieter Vink.
Go Ahead Eagles – NEC zaterdag 3 mei 18.45 uur.