Deventer – Go Ahaed Eagles moet de komende jaren fors bezuinigen. Er is sprake van ‘zorgelijke situatie voor de komende jaren’. Dat meldt de directie van de club in een toelichting op de financiële jaarcijfers over het seizoen 2011/2012. Deze cijfers zijn vandaag, vrijdag 25 janauri, openbaar gemaakt. Voor het komende jaar ligt het accent op het beperken van de lasten en het verhogen van de sponsorinkomsten

In het verslag wordt zowel in gegaan op de onrust die er geweest in binnen de technisch staf. “Binnen de voetbaltechnische afdeling was het een rumoerig jaar door het gebrek aan chemie binnen de technische staf. Dit heeft jammer genoeg geleid tot het tussentijds vertrek van assistent-trainer Paul Bosvelt en hoofdtrainer Joop Gall. Jimmy Calderwood heeft als tijdelijk hoofdtrainer, samen met assistent-trainer Michel Boerebach, nog kans gezien om de playoffs te behalen. Dat bleek jammer genoeg het hoogst haalbare want in de play-offs strandden wij al in de eerste ronde” zo wordt teruggeblikt, om meteen een bruggetje te maken met de financiële paragraaf.

“Het boekjaar 2011-2012 bleek ook een roerig jaar door de economische recessie waardoor de sponsorbaten onder druk kwamen te staan. Go Ahead Eagles is door de KNVB ingedeeld in de hoogste licentiecategorie (3)”

Uit het verslag blijkt dat Go Ahead Eagles al enkele jaren te maken heeft met een structureel negatief bedrijfsresultaat en afnemende sponsorinkomsten, die gecompenseerd konden worden door incidentele baten.
“Het ligt niet in de verwachting dat deze incidentele baten zich de komende jaren zullen herhalen waardoor er sprake is een zorgelijke situatie voor de komende periode. Gezien de beperkte financiële middelen, maar noodzaak om iets te doen is nu de RVC versterkt en wordt er gewerkt aan visie en concreet implementatieplan om de club weer het benodigde perspectief te geven”.
Daarbij zal de club niet ontkomen aan forse bezuinigingen op alle fronten. Er wordt in het verslag geen melding gemaakt van waar de club daarbij concreet aan denkt.

<<hier bericht over de jaarcijfers>>