Go Ahead Eagles zet goede cijfers neer

Go Ahead Eagles heeft bij de gemeente Deventer haar jaarrekening van het seizoen 2013/2014 ingediend. Daaruit blijkt dat de club een positief resultaat van €664.000 heeft behaald.

Door de enorme aandacht die de eredivisie met zich meebracht, kon Go Ahead Eagles floreren. Sportief werd er meer dan uitstekend gepresteerd, via een dertiende plaats werd directe handhaving afgedwongen en dat met de kleinste spelersbegroting van de eredivisie.

De doelstelling van Go Ahead Eagles voor het huidige seizoen 2014/2015 is wederom: handhaving zonder daarbij financiële risico’s te nemen. In de huidige prognose gaat de club uit van een positief resultaat van €100.000, dat bijna volledig veroorzaakt wordt door de bekerrecettes van de wedstrijden tegen Feyenoord en FC Twente.

Om structureel mee te kunnen draaien in de eredivisie, wat de ambitie en doelstelling is, zal de club haar inkomsten significant moeten laten stijgen. Met de huidige accommodatie is dit onmogelijk. Daarom is GA Eagles, zo geeft het op de eigen website aan, intensief bezig met de invulling van de vernieuwbouw.