Go Ahead Eagles zakelijk naar volgende ronde

Go Ahead Eagles plaatste zich dinsdag zonder al te veel moeite voor de derde ronde van de KNVB beker. In Ermelo werd, ondanks een rode kaart, hoofdklasser DSV’33 opzij gezet. Doelpuntenmakers waren Erik Falkenburg, Doke Schmidt en Jop van der Linden (foto). De rode kaart ging naar debutant Joeri Schroijen die een licht, en onnodig, duwtje gaf aan de doorgebroken Ali Akla. Zijn medespelers voetbalden het na zijn gedwongen vertrek zakelijk uit, waardoor Go Ahead donderdag in de ballenbak voor de derde ronde zit. 

DVS’33 deed er vanzelfsprekend alles aan om te stunten tegen de eredivisieprofs maar het krachtverschil was duidelijk. Ondanks dat was de eerste kans voor de thuisploeg. Op een schot van Okan Soykan moest Eagles doelman Room met zijn vuisten redden. Negentig seconden later zette Falkenburg echter de 0-1 op de borden na een assist van Sjoerd Overgoor. Het meegereisde Deventer publiek riep toen om tien doelpunten. Maar ondanks dat de profs de baas waren was het niet bij machte de score snel uit te breiden. Het duurde tot de 38e minuut voor Schmidt na matig wegwerken van de Ermelo’se doelman Daan Huiskamp 0-2 kon maken.

Dat Schroijen nog voor de thee met rood naar de kleedkamer kon was vooral sneu voor de speler zelf (hij is hierdoor geschorst tegen Ajax). Het bracht Go Ahead niet in de problemen. De tweede helft verliep gelijk aan de eerste, weinig hoogstaand en slechts een enkel kansje voor de één der beide ploegen. Het mooiste werd in ieder geval tot het laatst bewaard. Vlak voor tijd liet Eagles verdediger Van der Linden zien waarom hij vrijwel alle vrije trappen neemt. Hij zette de eindstand op de borden door op prachtige manier de bal uit een vrije trap in de linkerbovenhoek te rammen.

DVS’33 – GA Eagles 0-3
8′ 0-1 Erik Falkenburg
38′ 0-2 Doke Schmidt
86′ 0-3 Jop van der Linden

Rode kaart: 37. Joeri Schroijen (GA Eagles)

Opstelling GA Eagles: Room; Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schroijen; Falkenburg (88. Lambooij), Overgoor, Türüc (83. Rijsdijk); Antonia (46. Schenk), Kolder, Godée.,