Het eerste deel van de wedstrijd was  een gelijkgaande strijd. Op het middenveld ging het balletje rond, maar echte kansen leverde dat niet op. Frank van Kouwen(De Graafschap) probeerde het vanuit de tweede lijn, maar bracht doelman Nick Marsman niet echt in de problemen. Namens Go Ahead Eagles was Cas Peters in het begin het dichtst bij een doelpunt, echter doelman Joost Terol wist de bal te keren. Langzaam nam Go Ahead Eagles steeds meer het initiatief in handen.

Dit leverde na 21 minuten de 0-1 door Joey Suk op. Hij speelde  Cendrino Misidjan aan, die zichzelf  vrijspeelde. Na dat doelpunt werd Go Ahead steeds beter en na een uitbraak van Eagles wust Quincy Promes  in de 37e minuut de 0-2 te scoren. Dat deed hij in de rebound, na een redding van Terol  op een inzet van Jarchinio Antonia.

Vlak voor rust zorgde  Khalid Karami voor 0-3, die een pass ontving van Jarchino Antonia  en over doelman Terol in schoot. Na rust wisselde de Graafschap, Harrie Gommans voor Santy Hulst en verving Ted van de Pavert, Timothy van der Meulen.

De Graafschap had een licht overwicht, maar de achterstand was echter te groot om Go Ahead Eagles nog in gevaar te brengen.

De Graafschap – Go Ahead Eagles 0-3 | Arbiter Maarten Ketting | Toeschouwers: 5.000

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Joey Suk (21’), 0-2 Quincy Promes (37’), 0-3 Khalid Karami (43’)

Opstelling De Graafschap: Joost Terol; Jochem Jansen, Timothy van der Meulen (46’ Ted van der Pavert), Frank van Kouwen, Milan Massop; Rogier Meijer, Soufian El Hassnaoui, Adil Auassar; Tim Vincken (74’ Jordan Garcia-Calvete), Santy Hulst (46’ Harrie Gommans) en Anco Jansen.

Opstelling Go Ahead Eagles: Nick Marsman; Jan Kromkamp (72’ Resit Schuurman), Khalid Karami, Jop van der Linden, Cendrino Misidjan; Joey Suk, Quincy Promes, Sjoerd Overgoor; Jarchinio Antonia (89’ Deniz Türüc), Marnix Kolder en Cas Peters (61’ Xander Houtkoop).

Gele kaart(en) De Graafschap: Meijer (51’), A. Jansen (71’), Massop (78’)

Gele kaart(en) Go Ahead Eagles: Antonia (38’)