Go Ahead Eagles heeft ook haar derde uitwedstrijd in anderhalve week tijd in een ruime overwinning omgezet. Na de zeges op De Graafschap (0-3, beker) en Excelsior (1-6), werd het op bezoek bij FC Eindhoven 1-4. En zo kan de ploeg van Erik ten Hag met een doelsaldo van 13 voor en 2 tegen terugkijken op een meer dan geslaagde reeks op vreemde bodem.

 

Aan de kant van Go Ahead Eagles moest Jarchinio Antonia verstek laten gaan. Hij was ziek en werd vervangen door Cas Peters. Al na vier minuten spelen was GA Eagles voor het eerst gevaarlijk. Joey Suk werd weggestuurd door Quincy Promes en omspeelde doelman Brahim Zaari. Uit een moeilijke hoek ging de bal op de buitenkant van de paal. In de nastoot schoot Houtkoop hoog over.

Amper tien minuten later was het opnieuw Promes die de aanval opzette. Hij vond Xander Houtkoop, die goed naar binnen trok en oog in oog met Zaari keurig aflegde op Kolder. Voor de goalgetter was het een koud kunstje de bal in het verlaten doel te deponeren: 0-1.Daarna was het ook meteen gedaan met de Deventer dadendrang. FC Eindhoven drong steeds meer aan en kreeg ook kansen. Deze waren echter niet besteed aan Marco Ospitalieri (schot net naast), Rob van Boekel (redding Marsman) en Maikel Verkoelen (kopbal over).

Tien minuten in het tweede bedrijf kreeg FC Eindhoven dan toch waar het recht op had. Serhat Koç vond in eerste instantie nog Marsman op zijn weg, maar in de rebound kon Ospitalieri eenvoudig afronden en zo de gelijkmaker aantekenen. Om de voorsprong terug te krijgen, ging GA Eagles weer verder met wat ze voor de 0-1 deden: aanvallen. Na een uur spelen leek de beloning al te komen, ware het niet dat Quincy Promes oog in oog met Zaari faalde. Zijn lobje werd eenvoudig gepareerd door de Eindhovense goalie.

Luttele minuten later was het dan toch raak. Een uitstekende hoekschop van Jop van der Linden stelde de vrijstaande Cas Peters in staat met de kop de 1-2 te maken. Het tafereel van na de 0-1 herhaalde zich, want opnieuw ging FC Eindhoven hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Een overtreding van Cas Peters binnen de zestien leek uitkomst te bieden. Serhat Koç mikte de strafschop echter hoog over.

De gemiste strafschop werkte door in de ploeg van trainer John Lammers, want die teleurstelling kwamen de Eindhovenaren niet meer te boven. In de 80e minuut was het dan ook GA Eagles dat de wedstrijd op slot gooide. Na een mooie aanval via Kromkamp en Suk, rondde Houtkoop alleen voor Zaari goed af: 1-3. Zeven minuten later was het helemaal gedaan. Marnix Kolder rondde vrij voor de Eindhovense goal bekwaam af. “Ik denk al met al een verdiende overwinning”, zei trainer Erik ten Hag na afloop. “We hebben meer kansen gecreëerd dan FC Eindhoven. Eigenlijk hadden we de wedstrijd in het eerste bedrijf al in het slot kunnen gooien. We waren toen heel dominant, de bovenliggende partij. Nu beslissen we het duel in de slotfase en win je uiteindelijk nog met 1-4. Een prima resultaat.”

FC Eindhoven – Go Ahead Eagles 1-4 (0-1)
16. Marnix Kolder 0-1,
56. Marco Ospitalieri 1-1
62. Cas Peters 1-2
80 Xander Houtkoop 1-3
87. Marnix Kolder 1-4

Scheidsrechter: Jeroen Abbink.
Gele kaart: Marco Ospitalieri, Maikel Verkoelen, Serhat Koç (allen FC Eindhoven), Cas Peters, Nick Marsman (beiden Go Ahead Eagles).
Aantal toeschouwers: 2327.
Bijzonderheid: 71. Serhat Koç mist strafschop.

FC Eindhoven: Zaari; Verkoelen, Vervoort, Paridaans, Vanbelle; Van Geele, Van Boekel, Ospitalieri (77. Deschilder); Lagouireh (77. Meeus), Koç, Waalkens (87. Alakmak).

Go Ahead Eagles: Marsman, Kromkamp, Karami, Van der Linden, Misidjan (89. Wolven); Suk, Overgoor (89. Pot), Promes; Peters (84. Türüç), Kolder, Houtkoop.