Go Ahead Eagles wacht op reanimatie

Go Ahead Eagles leed zaterdag de vijfde nederlaag op rij. In eigen huis was het niet opgewassen tegen Vitesse. An sich is verliezen van een sterkere tegenstander geen schande, maar de manier waarop deed de wenkbrauwen fronsen.

Zo viel de eerste treffer al na vijf minuten. Na een slecht genomen hoekschop kwam Vitesse er snel uit en profiteerde. Labyad schoot de bal via de voet van Van der Linden in de verre hoek, 0-1. Een soortgelijke situatie herhaalde zich een aantal minuten later maar Van der Hart hield de bal uit het net.

De tweede helft ging Go Ahead ervoor zonder echt kansen te creëren. Vitesse deed dat eigenlijk ook niet maar scoorde wel doordat Van der Hart in de fout ging bij een afstandschot van Vejinovic, 0-2.

Zo wordt het voor Eagles steeds lastiger. Van een plek middenin het rechterrijtje is het afgezakt naar de op een na laatste plek. Foeke Booy lijkt het elftal niet meer aan de praat te krijgen. Zo vroeg een deel van de aanhang na afloop van het duel om het ontslag van de hoofdtrainer.

Het zijn en worden onrustige weken in Deventer. Gaat GA Eagles de nacompetitie nog ontlopen? En is dit met of zonder Foeke Booy?

Go Ahead Eagles – Vitesse 0-2 (0-1)
‘5 Labyad 0-1
’65 Vejinovic 0-2

Go Ahead Eagles: Van der Hart, Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk, Rijsdijk (Van Ooijen/66), Overgoor, Türüç, Reimerink, Kolder, Verhoek (De Sa/46).

Foto: OrangePictures