Go Ahead Eagles heeft de spanning in de Jupiler League terug gebracht door een overwinning op koploper Sparta.

Na een wervelende beginfase van Sparta, kwam GA Eagles na een half uur spelen geheel tegen de verhoudingen in op voorsprong door een doelpunt van Marnix Kolder, die de bal in een leeg doel kon koppen na goed doorzetten en een stiftje van Jarchinio Antonia. Vijf minuten later schoot Xander Houtkoop fraai binnen, 2-0.

In het tweede helft maakte Sparta de wedstrijd weer spannend. Sandro Calabro profiteerde van wanorde in de Deventer defensie en scoorde in de 56ste minuut 2-1. Op het moment dat GA Eagles met de rug tegen de muur stond en de gelijkmaker werd verwacht, belandde  na ruim een uur spelen de bal op de strafschopstip bij Sparta, nadat Cas Peters tegen de grond was gewerkt. Quincy Promes maakte geen fout en zette GA Eagles op een 3-1 voorsprong.

Sparta bleef aandringen en kwam in de 69ste minuut terug via invaller Roald van Hout, 3-2. In de slotfase kreeg Sparta ook nog een aantal kansen, maar de thuisploeg hield met veel moeite stand, 3-2.

 

GA Eagles – Sparta 3-2 (2-0)
29. Marnix Kolder 1-0; 34. Xander Houtkoop 2-0; 56. Sandro Calabro 2-1; 62. Quincy Promes 3-1 (strafschop); 69. Roald van Hout 3-2;

Opstelling: Marsman, Karami (62.Heerkens), Vriends, Schenk, Misidjan, Overgoor, Promes, Türüc, Antonia, Kolder, Houtkoop (46. Peters).