Go Ahead Eagles verliest van effectief AZ

‎Go Ahead Eagles kreeg in het derde uitduel op rij twee doelpunten tegen. In de voorgaande duels tegen Heerenveen en Vitesse zette de ploeg er zelf twee doelpunten tegenover en behaalde het zo nog een punt. Zaterdag tegen AZ lukte dat niet.

Kansen had het daartoe wel. Zo had Reimerink (foto) in de tiende minuut een misverstand tussen Haps en Hoedt hard moeten afstraffen in plaats van het zijnet te raken. En in de 51e minuut niet op de lat de lat maar in het doel moeten schieten. Verder kregen Türüç en de ingevallen Kolder nog een kans. Maar de bal ging er niet in. In tegenstelling tot AZ, dat twee keer via, Jóhannsson en Dos Santos, wat simpel scoorde.

Booy was na afloop duidelijk. “Ik vind de zege van AZ uiteindelijk wel terecht, maar als je me vraagt: lagen er kansen een resultaat mee te nemen?, dan zeg ik ‘ja’. AZ was effectiever dan wij.

Opstelling GA Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Rijsdijk, Overgoor, Türüc; Reimerink (De Sa/61), Schalk (Kolder/61), Lewis.

AZ – Go Ahead Eagles 2-0
’25 Jóhannsson 1-0
’70 Dos Santos 2-0