15 december 2013 Lees Meer →

Go Ahead Eagles verliest in Enschede

Go Ahead Eagles moet nog steeds wachten op de eerste zege in Enschede sinds 21 oktober 1978. De twaalfde poging na de 1-2 van destijds was vergeefs, Twente won ook dat duel.

Türüç kreeg de eerste kans, maar raakte de lat. Aan de andere kant was Twente dichtbij middels een hard schot van Castaignos. Na een kans voor Rijsdijk (op de voeten van Marsman) werd het 1-0 voor de thuisploeg. Room kon de kopbal van Gutierrez nog parreren, maar was daarna kansloos op de rebound. Houtkoop zijn kans op de 1-1 moeten benutten maar faalde door over te schieten.

Na rust was het snel raak. Mokhtar kopte op de schouder van Castaignos en zag de bal via de spits, die buitenspel stond, binnengaan. Direct hierna richtte Go Ahead zich op. Antonia snelde langs Bengtsson die hem in het zestienmetergebied uit balans bracht. De daaropvolgende strafschop werd benut door Van der Linden.

Go Ahead’s hoop op meer was snel voorbij. Tadic schoot het duel op slot uit een prima vrije trap.

Twente meldt zich door de overwinning wat nadrukkelijker in de top. Go Ahead, heeft ondanks een goede eerste seizoenshelft slechts drie punten voorsprong op de nummer zestien. Waarbij kan worden opgemerkt dat de nummer laatst voor de winterstop nog nooit zoveel punten had als dit seizoen. Het beloofd dan ook een spannende tweede seizoenshelft te worden voor de Deventernaren.

FC Twente-GA Eagles 3-1. 21′ 1-0 Gutiérrez. 56′ 2-0 Castaignos. 58′ 2-1 VD Linden (pen). 62′ 3-1 Tadic.

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Van der Linden, Vriends, Schenk, Rijsdijk, Overgoor, Türüç (Lambooij/83), Antonia (Kavak/89), Falkenburg, Houtkoop (Godee/83).

 

SportSport