Go Ahead Eagles verliest in ArenA

Go Ahead Eagles heeft zaterdag geen einde kunnen maken aan de verliesreeks tegen Ajax. Ondanks dat Ajax uiteindelijk terecht won concludeerde Van der Linden na afloop toch dat zijn ploeg Ajax pijn had kunnen doen.

Ajax begon beter en dat leverde vrijwel direct een grote kans op. Klaassen miste de bal echter. Na tien minuten was het wel raak voor de thuisploeg. El Ghazi scoorde nadat de bal terugkwam van de paal na een schot van Milik. Türüc was dichtbij namens de Deventer ploeg, hij schoot vanuit de tweede lijn op de lat.

Een paar tel later was het toch raak. Lewis scoorde op aangeven van Duits. Go Ahead bleef vervolgens gevaarlijk en Rijsdijk kreeg de volgende kans maar schoot net naast.

Na rust kreeg Go Ahead Eagles opnieuw een mogelijkheid tot scoren. Lewis en Kolder hadden het kunnen uitspelen maar de aanvoerder kreeg de bal niet lekker aangespeeld. Het was het daarna toch de thuisploeg die weer op voorsprong kwam. Milik kwam voor Van der Linden en tikte de 2-1 achter Cummins. Türüc probeerde het daarna opnieuw van grote afstand, maar vond dit keer Cillessen op zijn pad. Ajax kwam daarna op 3-1 nadat de ingevallen Schalk prutswerk leverde.

Trainer Booy zag na afloop dat Go Ahead Eagles verder is dan vorig seizoen: “we zijn volwassener geworden. We zijn blijven voetballen en hebben volop kansen gecreëerd. We hebben ten opzichte van een jaar geleden grote progressie geboekt.”

Aanstaande woensdag neemt Go Ahead Eagles het in eigen huis op tegen FC Twente. Voor dit bekerduel zijn nog kaarten te koop.

Ajax – Go Ahead Eagles 3-1 (1-1)
1-0 El Ghazi (10)
1-1 Lewis (28)
2-1 Milik (55)
3-1 Schöne (75)

Opstelling GA Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum (Schenk/29); Rijsdijk, Overgoor, Duits (Schalk/71); Türüc, Kolder (Ten Den/82), Lewis.