Zat-ie wel  of zat-ie niet? Dat was de vraag na FC Dordrecht-Go Ahead Eagles. De wedstrijd eindigde in 1-1, maar na afloop ging het vooral over het ziedende afstandsschot van Deniz Türüc, dat in de slotfase via de onderkant van de lat binnen leek te vallen. Arbiter Ketting en zijn assistenten zagen het echter anders.

FC Dordrecht-Go Ahead Eagles was een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust was de thuisclub op het loodzware veld zeker qua fysiek de betere ploeg. Go Ahead Eagles moest het afleggen in duelkracht en kreeg met name in de openingsfase enkele kleine kansen. Neemt niet weg dat Go Ahead Eagles de beste kans kreeg. Na een goede combinatie met Kolder kwam Xander Houtkoop alleen voor doelman Hahn. De keeper stopte de inzet van Houtkoop echter bekwaam.

Twee minuten later was het wel raak, al was het aan de andere kant. Een kiezelhard schot van Jeffrey Rijsdijk plofte in de kruising. Doelman Marsman viel niets te verwijten. In het verdere verloop van de eerste helft hield FC Dordrecht het overwicht, zonder echt gevaarlijk te worden. Maar achterin stond het bij de thuisclub als een huis.
De tweede helft had een totaal ander gezicht. Dat kwam mede door de snelle gelijkmaker van Xander Houtkoop. Een gelukstreffer, want hij wilde de bal voor het doel zetten. Met effect draaide de bal over doelman Hahn bij de tweede paal binnen.
Vanaf dat moment was het een wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen. Nick Marsman verrichtte een heldendaad op een inzet van de vrijstaande Veldwijk. Aan de andere zijde kregen Houtkoop en Antonia kansen. Het meest besproken moment was het schot van Türüc, dat via de onderkant van de lat in het doel leek te belanden. Trainer Erik ten Hag dacht dat het een treffer was. ‘Al kon je het vanaf mijn positie moeilijk zien.’
In de slotfase raakte de thuisclub doelman Hahn kwijt (schouder uit de kom). Invaller doelman Benavides deed het prima en verrichtte een knappe redding op een inzet van Antonia, vlak voor tijd. Waardoor de 1-1 als terechte eindstand op het scorebord stond.

FC Dordrecht-Go Ahead Eagles 1-1 (1-0)
Scheidsrechter: Ketting
Aantal toeschouwers:
Gele kaart: Bart Vriends.
Opstelling FC Dordrecht: Warner Hahn (84. Ramon Lujano Benavides), Roderick Gielisse, Josimar Lima, Mawouna Amevor, Wilmer Kousemaker, Danny Post, Jeffrey Rijsdijk, Lars Veldwijk (73. Fouad Idabdelhay), Kevin Tano (59. Andreas Luckermans), Moussa Kalisse, Jeffrey Fortes.
Opstelling Go Ahead Eagles: Nick Marsman, Khalid Karami, Jop van der Linden, Bart Vriends (78. Freek Heerkens), Xandro Schenk, Sjoerd Overgoor, Quincy Promes, Deniz Türüc,  Jarchinio Antonia, Marnix Kolder, Xander Houtkoop (78. Cas Peters).