Go Ahead Eagles sluit 2013 winnend af

Go Ahead Eagles sloot zondag het succesjaar 2013 winnend af. Aan de Vetkampstraat was het met 2-1 te sterk voor het gehavende FC Utrecht. 

Utrecht-trainer Wouters had een zware dobber aan zijn opstelling. Door blessures en schorsingen kon hij namelijk op acht spelers, waaronder zijn topscorer, geen beroep doen. Booy had het iets makkelijker maar kon nog altijd geen beroep doen op Kolder waardoor Falkenburg weer in de spits startte.

Al in de tweede minuut kreeg Antonia de kans op de openingstreffer. Die kwam echter op de naam van Oar. Na nog geen vijf minuten spelen tikte hij op aangeven van Toornstra de bal simpel in het net. Tien minuten later bracht Rijsdijk (foto), op aangeven van Türüç, Eagles weer op gelijke hoogte. De thuisploeg was daarna via Antonia en met name Falkenburg dichtbij de 2-1 maar ging met 1-1 rusten.

In het tweede bedrijf gebeurde er lange tijd weinig bijzonders. Tot de 74e minuut. Van den Maarel legde Houtkoop neer in de 16, waarnaar Wiedemeijer de bal op de stip legde. Van der Linden benutte de penalty en was daarmee het derde duel op rij trefzeker middels een strafschop. Hierna hadden Rijsdijk en Falkenburg nog kans op de 3-1 maar beiden faalden.

Door de overwinning staat Go Ahead nu bovenaan in het rechterrijtje en gaat het, zonder schorsingen, relaxed het kerstreces in. In de voetballoze weken rondom kerst en de jaarwisseling gaat Go Ahead op trainingskamp in Garderen, in die tijd oefent het ondermeer tegen Almere City. Op 19 januari wordt de competitie hervat met een uitduel naar Cambuur Leeuwarden.

GA Eagles – FC Utrecht 2-1 (1-1).
‘4 Cedric Badjeck 0-1,
’14 Jeffrey Rijsdijk 1-1,
’74 Jop van der Linden 2-1 (strafschop)

Opstelling GA Eagles: Room; Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk; Overgoor (’88 Amevor), Rijsdijk (90+3. Lambooij), Türüc; Antonia, Falkenburg, Houtkoop (’88 Godée).

Foto: Johan Wolff