Go Ahead Eagles heeft 2012 afgesloten met een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel tegen Almere City FC. Halverwege de wedstrijd keken de Deventenaren nog tegen een 0-2 achterstand aan, maar twee goals van Freek Heerkens, de laatste in blssuretijd, leverden Go Ahead Eagles alsnog een punt op.

Go Ahead Eagles begon uiterst matig aan het duel tegen Almere City FC, de derde wedstrijd voor de Deventer ploeg in zes dagen tijd. Al na vijf minuten keek het elftal van Erik ten Hag tegen een achterstand aan. Almere-middenvelder Fabian Serrarens kreeg alle tijd en ruimte om de bal vanaf een meter of twintig laag en zuiver in de korte hoek achter doelman Nick Marsman te plaatsen: 0-1. Niet veel later kreeg Rihairo Meulens de mogelijkheid om de score voor de Almeerders te verdubbelen, maar zijn kopbal uit een corner verdween bij de eerste paal over het doel van de Deventenaren.

Go Ahead Eagles probeerde zich te herpakken, maar van een verzorgde opbouw en vloeiende aanvallen kwam op het natgeregende veld weinig terecht. Spits Cas Peters kreeg een mogelijkheid, maar de spits vond na een steekballetje door het centrum van Jop van der Linden de uitkomende doelman Erwin Friebel op zijn weg. Een grotere kans was er voor Xander Houtkoop. Na een lage voorzet van Jarchinio Antonia slaagde de linksbuiten erin om zijn voet tegen de bal te zetten, waarna hij in tweede instantie verzuimde om de terugstuitende bal alsnog van dichtbij binnen te werken. Go Ahead Eagles mocht van geluk spreken dat ook Rihairo Meulens het vizier niet op scherp had. Na een steekbal door het centrum van Serrarens kwam hij oog in oog te staan met Marsman, maar de spits van Almere schoot voorlangs. Vlak voor rust kreeg Cas Peters nog een mogelijkheid om de score gelijk te trekken, maar de aanvaller slaagde er van dichtbij niet in om de bal over de goed uit zijn doel komende Erwin Friebel te wippen. Tot overmaat van ramp lukte het Almere City wél om diep in blessuretijd nogmaals te scoren. De naar binnen geslopen linksbuiten Rashid Browne ontsnapte aan de aandacht van de Eagles-defensie en schoot de bal diagonaal achter Marsman in het doel: 0-2..

Go Ahead Eagles had in de tweede helft een standaardsituatie nodig om terug te komen in de wedstrijd. Freek Heerkens kopte een hoekschop van Jop van der Linden bij de eerste paal binnen: 1-2 in de 63ste minuut. Naarmate de tweede helft vorderde, slaagde Go Ahead Eagles erin om steeds meer druk te ontwikkelen en het compact spelende Almere langzaamaan vast te zetten op eigen helft. Door de ruimte die Go Ahead Eagles hierdoor achterin prijsgaf, moesten de Deventenaren echter beducht blijven op tegenstoten van Almere City. Zo had Rihairo Meulens de 1-3 op zijn schoen, maar schoot de bal voorlangs. Niet veel later keerde Nick Marsman met zijn linkerbeen een inzet van Stefano Lilipaly, die vrij voor de keeper was opgedoken na een pass door het hart van de defensie van Almere-aanvoerder Paul Beekmans. Ook moest Marsman handelend optreden bij een kopbal van Cees Toet na een corner. Uiteindelijk was het toch Go Ahead Eagles dat langszij kwam. Nadat Antonia in de laatste minuut van de wedstrijd vanuit een moeilijke hoek eerst nog de keeperskwaliteiten van Friebel had getest, was het in blessuretijd wél raak. Opnieuw was het Freek Heerkens die de bal na een corner bij de tweede paal over de doellijn wist te plaatsen: 2-2. Xander Houtkoop had zijn ploeg in de laatste wedstrijd van 2012 zelfs nog aan een zege kunnen helpen, maar vrij gezet voor de doelman schoot hij de bal nipt langs de verkeerde kant van de paal.

Go Ahead Eagles – Almere City FC 2-2 (0-2).
5. Fabian Serrarens 0-1
45. Rashid Browne 0-2
63. Freek Heerkens 1-2
90+2. Freek Heerkens 2-2
Scheidsrechter: Davy Otto
Gele kaart: Guyon Philips, Joran Pot (beide Go Ahead Eagles), Paul Beekmans, Hicham Faik. Gilbarano Plet (allen Almere City FC)
Go Ahead Eagles: Nick Marsman; Jan Kromkamp (57. Joran Pot), Freek Heerkens, Jop van der Linden, Khalid Karami; Joey Suk, Sjoerd Overgoor (78. Deniz Türüç), Quincy Promes; Jarchinio Antonia, Cas Peters (57. Guyon Philips), Xander Houtkoop.
Almere City FC: Erwin Friebel; Stefano Lilypaly, Paul Beekmans, Cees Toet, Mitchell Kappenberg; Sem de Wit, Fabian Serrarens, Hicham Faik; Gilbarano Plet (63. Rowin van Zaanen), Rihairo Meulens (74. Khalid Tadmine), Rashid Browne (90. Gino Felixdaal).