Go Ahead Eagles op weg naar nog een jaar eredivisie

Er gebeuren vreemde dingen in de eredivisie maar het moet wel heel erg gek gaan wil Go Ahead Eagles nog degraderen. De Deventenaren wonnen zaterdag in het Polman Stadion van Heracles Almelo. Hiermee komt het op 37 punten dat is een gat van zeven punten met nummer zestien RKC. 

Met een goal en een assist stond Türüc, tegen NAC nog geschorst, aan de basis van de zege. In de 68ste minuut zette hij na een een-tweetje met Kolder de gelijkmaker op het scorebord om zes minuten later met een fraaie pass op Antonia de winnende treffer van Falkenburg voor te bereiden. 

Antonia kon in de slotfase de wedstrijd definitief beslissen, maar deed dit twee keer niet. De aanvaller werd vlak voor tijd nog met een rode kaart van het veld gestuurd, nadat hij de hand op de keel van Te Wierik legde.

Door de zege komt Go Ahead Eagles op 37 punten en lijkt het zich te kunnen opmaken voor nog een jaar eredivisievoetbal aan de Vetkampstraat. Heracles zakt door het verlies naar de twaalfde plek.

Heracles-GA Eagles 1-2. 
36′ 1-0 Rosheuvel
68′ 1-1 Türüc
74′ 1-2 Falkenburg

Opstelling GA Eagles: Andersen, Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk (Haps/46), Falkenburg, Overgoor, Türüç, Antonia, Kolder, Houtkoop (Godee/72).