Go Ahead Eagles onmachtig tegen AZ

Het puntenverschil op de ranglijst kwam in het treffen tussen AZ en Go Ahead Eagles naar voren. AZ was duidelijk een stap verder. Daarbij onderstreepte het duel nogmaals dat Go Ahead aanvallend onmachtig is. In de laatste negen duels maakte het geen enkele keer meer dan één treffer. Tegen AZ bleef de ploeg zelfs droog staan.

Go Ahead begon met de juiste intenties. Fel en op zoek naar kansen voor het Alkmaarder doel. Maar na een half uur kwam AZ op voorsprong door een treffer van Poulsen. Türüc was nog dicht bij de gelijkmaker, maar kopte voorlangs. Kort voor rust hield Van der Hart zijn ploeg op de been met een redding op een schot van Haye.

De eerste kans na rust was voor Türüc, maar nadat hij naast schoot was het AZ dat gelijkmaakte. Na een klein uur ontfutselde Dos Santos Overgoor de bal en vond Mühren. Die schoof daarna de 0-2 binnen. Plet was dichtbij met een kopbal, maar die ging naast.

Een kwartier voor tijd werden spitsen Schalk en Kolder gebracht maar ook zij scoorden niet. Daardoor blijft de situatie voor de nummer vijftien penibel, zeker omdat NAC vrijdag wél drie punten pakte.

Go Ahead Eagles – AZ 0-2

0-1 Poulsen (33)
0-2 Mühren (58)

Geel: Duits, Hoedt

Opstelling Go Ahead Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Overgoor, Rijsdijk (Schalk/76), Duits (Reimerink/76); Verhoek, Plet (Kolder/76), Türüc.

Foto’s: Johan Wolff