GA Eagles heeft zichzelf in de eerste wedstrijd van 2013 een zeer slechte dienst bewezen. Op bezoek bij FC Den Bosch werd met 1-0 verloren. Op het zeer slechte veld in Noord-Brabant was het spel van de ploeg van Erik ten Hag niet om over naar huis te schrijven. 

De Deventer ploeg begon met twee debutanten in de basis. Zowel Xandro Schenk, die overkwam van Ajax, als Bart Vriens, die kwam van FC Utrecht, mochten vanaf de aftrap beginnen. Het betekende voor beide spelers ook meteen het debuut in het betaalde voetbal.

Die jongensdroom werd na negen minuten al wreed verstoord, toen FC Den Bosch-aanvaller Randy Wolters vanaf buiten de zestien uithaalde. Zijn droge knal liet Marsman kansloos: 1-0. Go Ahead Eagles probeerde daarna van alles, maar mede door de blubberige piste kwam het niet aan voetballen toe. Passes over tien meter kwamen niet aan en spits Marnix Kolder kon niet opboksen tegen zijn directe tegenstanders.

Het was dan ook FC Den Bosch dat voor rust nog een kans kreeg. Enzio Boldewijn haalde uit, maar trof de handen van Marsman. Na de theepauze was het spelbeeld niet anders. Go Ahead Eagles had het meeste balbezit, maar wist daar erg weinig mee te doen. Quincy Promes was gevaarlijk uit een scrimmige, maar Kevin Begois kon redding brengen. De slechte staat van het veld werd even later onderstreept, toen een laag schot van Vlug door de modder ineens een meter omhoog schoot. Een knappe reflex van Marsman voorkwam de 2-0.

In de slotfase deed Erik ten Hag nog enkele aanvallende wissels, maar verder dan een schot van Promes en kopballen van Kolder en Philips kwam Go Ahead Eagles niet. “We gingen pas veel te laat voetballen”, vond trainer Erik ten Hag na afloop. “Pas in de tweede helft ging het tempo omhoog en kregen we dus ook wat kansjes. We moeten deze nederlaag snel verwerken, want maandag wacht SC Veendam alweer. Dan moeten we er wel vanaf het begin staan.”

FC Den Bosch – Go Ahead Eagles 1-0 (1-0).
10. Randy Wolters 1-0.
Scheidsrechter: Van den Kerkhof.
Gele kaart: Van Weert (Den Bosch), Heerkens, Overgoor (GA Eagles)
Den Bosch: Begois; Rutten, Hofstede, Buitenhuis, Van Dinter; Boldewijn (68. Van Brakel), Van Weert, Van den Broek; Vlug, Seuntjens (57. Bakx), Wolters (82. Zaimi)
GA Eagles: Marsman; Heerkens (68. Türüç), Vriends, Van der Linden (82. Philips), Schenk; Karami, Promes, Overgoor; Antonia, Kolder, Houtkoop (82. Peters)