Go Ahead Eagles met burgemeester naar Friesland

Go Ahead Eagles mag zaterdag proberen het nare gevoel dat ploeg overhield aan het duel tegen Vitesse weg te spelen. Maar daarbij treft het een tegenstander, Sportclub Heerenveen, waartegen het normaal lastig zal krijgen. 

Heerenveen heeft een begroting van €22 miljoen en speelt normaliter mee om Europees voetbal. Maar de club presteert vooralsnog wisselvallig en zet zowel goede als hele slechte resultaten neer. Zo speelde het vorige week met tien man knap gelijk bij PSV, maar verloor het enkele weken eerder bij NEC. Thuis verloor het van Vitesse en Heracles.

Pas drie maal speelden beide ploegen in Eredivisieverband tegen elkaar. De eerste twee keer (in 1993 en 1995) won Go Ahead Eagles. Het eerste duel eindigde in 1-4 twee goals van Heering. Het tweede duel eindigde in 0-1, wederom een doelpunt van Heering. De derde keer was scheepsrecht voor de Friezen. De thuisploeg won toen met 2-1 nadat Decheiver Eagles nog wel op 0-1 zette.

Heerenveen mist aanvoeder Joey van den Berg, hij is drie duels geschorst na zijn rode kaart tegen PSV. Maar kan waarschijnlijk wel beschikken over topscorer Finnbogason. Go Ahead Eagles mist sowieso Xandro Schenk. De verdediger pakte in het duel tegen Vitesse zijn vijfde gele kaart en is daardoor automatisch één duel geschorst .

Op het moment van schrijven is nog onbekend of Turuc (foto) inzetbaar is. De speler kreeg zondag direct rood. De aanklager betaald voetbal strafte de speler met een schorsing van één duel maar club en speler gingen tegen die straf in beroep.

De bezoekers worden zaterdag gesteund door een aardig gevuld uitvak. Donderdagmiddag hadden zo’n 400 supporters zich opgegeven voor de autocombi naar het noorden. Daarbij worden zij vergezeld door het college van burgemeester en wethouders en de Deventer gemeenteraad dat per bus afreist.

Scheidsrechter bij het duel is Pieter Vink, zijn assistenten zijn Mark Strijker en Edwin de Vree.

SC Heerenveen – Go Ahead Eagles 30 november 19.45 uur.