Go Ahead Eagles maakt het AZ niet al te lastig

We lieten het afgelopen woensdag al zien aan de hand van de statistieken en ook zondag bleek het weer, Go Ahead Eagles heeft het doorgaans lastig tegen AZ. De Alkmaarders wonnen het overgrote deel van de wedstrijden tegen Go Ahead. Zondag won het alweer het negende duel tegen de Deventernaren. AZ kwam nimmer in problemen en zodoende was voor voor de thuisploeg dan ook niet heel lastig om de punten in eigen huis te houden.  Niet dat Go Ahead heel slecht speelde, maar de nederlaag voor de rood-gelen was een terechte. 

Voor de camera’s van FOX Sports noemde Eagles-trainer Foeke Booy het dan een wedstrijd van ‘net niet’. Sjoerd Overgoor zal het wellicht ‘helemaal niet’ noemen. Behalve dat hij er een kwartier voor het einde af moest met een naar het leek hamstringblessure, was hij betrokken bij de 1-0. Na een half uur spelen maakte Overgoor in de eigen zestien een niet al te slimme overtreding. Scheidsrechter Braamhaar had geen zin in een hele moeilijke middag en gaf de thuisploeg een strafschop. Johannson benutte de strafschop en daarna was het wel gebeurd.

Want ondanks dat Go Ahead in de tweede helft iets beter in de wedstrijd zat leverde dit nooit hele grote kansen op. AZ kreeg ze ook niet, maar zij scoorden wel. Ook al duurde dat tot de blessuretijd. Elm (2-0) en Berghuis (3-0) gooiden de deur op slot. Ondanks dat gingen de handen van de 524 meegereisde Deventer supporters op elkaar.

Go Ahead heeft na zes wedstrijden acht punten, waarmee het op de tiende plaats staat. Aanstaande vrijdag (20 september) spelen de Eagles op een voor haar bekend tijdstip. Om 20.00 uur wordt er in de Adelaarshorst afgetrapt tegen, het eveneens gepromoveerde, SC Cambuur.

AZ Alkmaar – GA Eagles 3-0
31′ 1-0 Johannsson (strafschop)
90′ +1 2-0 Elm
90′ +4 3-0 Berghuis

Opstelling GA Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Falkenburg, Overgoor (Rijsdijk 77′), Turuc, Antonia (Godee 69′), Kolder, Houtkoop