Go Ahead Eagles laat voorbij Excelsior

Go Ahead Eagles trof zaterdag de eerste serieuze opponent in de oefencampagne op het nieuwe seizoen. In een snikheet Terwolde was Go Ahead uiteindelijk promovendus Excelsior de baas.

Op het koude bier na viel er voor de aanwezigen zeker in de eerste helft weinig te genieten. Beide eredivisionisten kwamen, mogelijk door de hitte, niet tot goed voetbal. Excelsior was de minst slechte en kreeg via Botaka de grootste kans.

Na rust zat er meer dreiging in het spel van Go Ahead. Goede kansen waren er voor Schalk, Türüc en Van Ooijen. Aan de andere kant moest Cummins optreden om een schot van Van Reuven uit het net te houden. Een kwartier voor tijd was het toch raak voor GA Eagles. Schenk gaf een pass van achteruit, waarmee hij Schalk bereikte. De spits kwam naar binnen en haalde uit: 1-0. Het bleek ook meteen de eindstand.

Over vier weken zijn de Rotterdammers in eigen huis opnieuw de tegenstander van GA Eagles, in de tweede wedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen.

Opstelling GA Eagles: Cummins, Wijnaldum, Van der Linden, Vriends, Nieuwpoort, Overgoor, Türüc, Lambooij, Reimerink, Kolder, Schalk.
Invallers: De Bondt, Ten Den, Van der Meer, Schenk, Van Ooijen, Rijsdijk.