Go Ahead Eagles krijgt zwaar aan de broek

De winterstop komt op een goed moment voor Go Ahead Eagles. De club ging in het laatste duel van 2014 met 5-0 hard onderuit bij PSV en hiermee leed het de grootste nederlaag van het seizoen.

Foeke Booy (foto) koos voor een opstelling met vier middenvelders en twee aanvallers. Lambooij werd voor centrumverdedigers Vriends en Schenk geposteerd. Wie weet wat die opstelling had gebracht als Lambooij in de beginfase de penal wel had gekregen nadat hij over het been van Rekik ging. Het ging echter anders.

Arias maakte met een strak schot de openingstreffer. De bal stuiterde via de binnenkant van de rechterpaal in het doel. Lambooij had daarna de 1-1 kunnen maken maar raakte de laat. Daarna was het PSV dat aanval op aanval produceerde en kwam na ruim een half uur opnieuw tot scoren. Depay kopte op fraaie wijze de 2-0 over Van der Hart.

Alle Deventer hoop ging in de 79ste minuut aan diggelen. Uit een voorzet van Maher schoof Depay de bal simpel binnen: 3-0. PSV liep daarna nog uit naar 4-0 en om het nog iets erger te maken 5-0.

In Deventer kan men aan het werk. Niet alleen om de tegenstanders voor de oefenpartijen in Portugal vast te leggen maar ook om de benodigde versterkingen voor de tweede seizoenshelft binnen te halen.

PSV – Go Ahead Eagles 5-0
’14 1-0 Arias
’33 2-0 Depay
’79 3-0 Depay
’90 4-0 Locadia
’90+1 5-0 Jozefzoon

Opstelling GA Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Schenk, Wijnaldum; Rijsdijk (Lewis/70), Duits, Lambooij; Türüc, Kolder, Schalk.