Go Ahead Eagles komt met de schrik vrij (4-3)

Lange tijd leek Go Ahead Eagles af te steven op een ruime overwinning op hekkensluiter NEC. Het ging met een 3-0 tussenstand  de rust in en kreeg daarna nog kansen om de score verder uit te bouwen. Maar een knotsgek laatste kwartier zette de hele Adelaarshorst op de kop. 

Deniz Türüç mocht na drie minuten aanleggen voor een vrije trap. De middenvelder wist hier wel raad mee en knalde de bal hard langs doelman Kalle Johnsson. De 2-0 kwam van de voet van Xander Houtkoop die goed werd bediend door Jarchinio Antonia. Diezelfde Antonia zette Go Ahead al voor een half uur gespeeld te hebben op 3-0.

Vervolgens waren de rood-gelen lange tijd de bovenliggende partij. Maar met nog een minuut of twintig te spelen viel het ver terug. Waarmee het liet zien weinig te hebben geleerd van eerdere fouten. Tegen het negental van Groningen gaf de ploeg een overwinning uit handen. Tegen AZ kreeg het in blessuretijd twee goals tegen, Ajax mocht in vijf minuten vier keer scoren en nu had NEC maar een kwartier nodig om drie doelpunten te maken. Michael Higdon (3-1), Jakob Jantscher (3-2) en Ryan Koolwijk (3-3) brachten de Nijmegenaren op gelijke hoogte. Wat aangeeft dat Go Ahead nog veel moet leren.

Gelukkig voor de thuisploeg werd het geen hele harde les. Want na een voorzet van Jeffrey Rijsdijk was het Iraans international Alireza  Jahanbakhsh die met een eigen doelpunt het duel bepaalde: 4-3.

Door de overwinning klimt Go Ahead Eagles naar de negende plaats in de Eredivisie met twaalf punten. NEC blijft onderaan staan met slechts vier punten na negen speelronden.

Go Ahead Eagles – NEC 4-3 (3-0)

03′ Deniz Türüç 1-0
21′ Xander Houtkoop 2-0
28′ Jarchinio Antonia 3-0
72′ Michael Higdon 3-1
77′ Jakob Jantscher 3-2
88′ Ryan Koolwijk 3-3
89′ Alireza Jahanbakhsh (eigen doelpunt) 4-3

Opstelling Go Ahead Eagles: Eloy Room; Mawouna Amevor, Bart Vriends, Xandro Schenk, Joeri Schroyen; Erik Falkenburg, Sjoerd Overgoor, Deniz Türüç (90. Lars Lambooij); Jarchinio Antonia (85. Jeffrey Rijsdijk), Marnix Kolder, Xander Houtkoop (65. Joey Godée).

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Johan Wolff. (Let op! Op deze foto’s zitten auteursrechten.)