Go Ahead Eagles heeft weer een keeper

Go Ahead Eagles is er 24 uur voor het verstrijken van de winterse transferperiode in geslaagd een opvolger te vinden voor plots naar Vitesse teruggekeerde Eloy Room. De Deense international Stephan Maigaard Andersen speelt het aankomende halfjaar op huurbasis voor de Deventer club.

Andersen wordt gehuurd van Real Betis uit het Spaanse Sevilla. Hier kwam hij dit seizoen tot zeven wedstrijden maar verdween uit beeld nadat een nieuwe trainer een Spaanse doelman binnen hengelde. De Deen is sinds 2000 actief in het betaalde voetbal. Zijn voetbalcarriere begon bij Hvidovre, hierna deed hij Akademisk BV, Charlton Athletic, Brondby, Evian en Real Betis aan. Hij speelde 23 interlands en blonk uit in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Nederland op het EK van 2012. Zijn laatste wedstrijd bij Real Betis was op 18 januari tegen Real Madrid, toen kreeg hij er vijf om de oren.

Pogingen om Boschker, Stevens (FC Twente), Tyton (PSV) en Padt (AA Gent) te huren mislukten. Maar met het aantrekken van Andersen lijkt Go Ahead een brok ervaring en een waardig vervanger van Room binnen te hebben gehaald. Voorzitter Lugt liet donderdagochtend nog weten dat de komst van Andersen in eerste instantie niet voor mogelijk werd gehouden maar jubelde donderdagavond over de komst van de Deen. Als er zich geen problemen voordoen met de afhandeling van de formaliteiten kan Andersen dit weekeinde tegen NEC al onder de lat staan.