Go Ahead Eagles gewijzigd naar Heerenveen

Bij de aanhang van Go Ahead Eagles ontstond deze week grote onvrede nadat twee prominente supporters een stadionverbod kregen opgelegd. Daardoor ging het in de aanloop naar het duel tegen SC Heerenveen weinig over voetbal in Deventer. Dat is jammer. Want de statistieken voor het duel tegen de Friezen zijn niet per se ongunstig.

Go Ahead Eagles ging in haar eredivisieverleden vier maal eerder op bezoek bij sc Heerenveen. Twee keer won het er ook en in alle vier duels scoorde het. SC Heerenveen bleef een keer op de nul steken. Dat was op 6 mei 1995 (0-1). Het doelsaldo is daardoor nipt in het voordeel van de gasten met zes tegen zeven treffers.

sc Heerenveen haalde vijf punten uit de laatste vijf wedstrijden (winst op PSV, gelijk tegen Cambuur en PEC en verlies van Willem II en Twente). Go Ahead Eagles presteerde beter door zes punten aan het totaal toe te voegen (winst op Utrecht en PEC, verlies van Feyenoord, Ajax en Heracles).

De laatste ontmoeting eindigde in een 3-1 zege voor sc Heerenveen. Falkenburg zette de gasten op voorsprong, maar De Roon, Van Anholt en Ziyech zorgden ervoor dat de punten in Friesland bleven.

Trainer Booy start zaterdag met Van der Hart, Lambooij, Schalk en mogelijk Reimerink. Noodgedwongen, want hij kan niet beschikken over de geschorste Türüç en Duits. Cummins is geblesseerd waardoor Van der Hart in het doel staat. Lambooij neemt de plek van Duits in en voorin speelt Schalk op de plek van Türüç. Lewis is grieperig, mocht hij niet kunnen spelen wordt hij vervangen door Reimerink.

De Sa trainde vrijdag nog apart van de groep. Van Ooijen is ook niet van de partij, de middenvelder is geopereerd aan zijn enkel en maakt na verwachting pas na de winterstop zijn rentree.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Kamphuis.

SC Heerenveen – GA Eagles. Zaterdag 8 november, aftrap 19.45 uur.