5 februari 2013 Lees Meer →

Go Ahead Eagles geeft winst uit handen tegen SC Veendam: 1-1

Go Ahead Eagles is er in de eerste thuiswedstrijd na de winterstop niet in geslaagd om de drie punten in eigen huis te houden: 1-1 tegen SC Veendam. Nadat ‘Man of the Match’ Bart Vriends de Deventer ploeg na een uur spelen naar een 1-0 voorsprong had gekopt, was het ver in de tweede helft Sander Rozema die tegen de veldverhouding in een punt redde voor SC Veendam: 1-1.

Tijdens de inhaalwedstrijd tegen SC Veendam, oorspronkelijk op het programma voor 7 december 2012, stond Go Ahead Eagles voor de taak om de 1-0 nederlaag bij FC Den Bosch van drie dagen eerder weg te spoelen. Net als in Brabant wist Go Ahead Eagles in de eerste helft echter nauwelijks gevaar te stichten tegen de Veenkolonialen. De intenties naar voren waren er wel degelijk, maar veelal eindigden de goede bedoelingen van de Deventenaren in balverlies.

De eerste doelpoging kwam na een half uur spelen op naam van Marnix Kolder. De spits werd de diepte ingestuurd door Jarchinio Antonia, maar zwaar gehinderd door een Veendam-verdediger verdween zijn schot via de voet van zijn tegenstander naast het doel. Kolder beleefde tegen zijn voormalige werkgever sowieso een lastige avond gedurende de eerste drie kwartier en werd stevig aan banden gelegd door de fysiek sterke Veendam-verdediger Michalis Vakalopoulos. Op slag van rust waagden Khalid Karami en Sjoerd Overgoor het nog een keer van afstand, maar hun pogingen verdwenen enkele meters over en naast het doel van keeper Theo Timmermans. Tegenover de geringe aanvalsdreiging kon Go Ahead Eagles wel een solide defensie overleggen, want ook SC Veendam kwam in het eerste bedrijf niet verder dan twee doelpogingen die ver over en naast het doel van Nick Marsman gingen.
Met Deniz Türüç als invaller voor Khalid Karami slaagde Go Ahead Eagles er in de tweede helft in om met meer druk naar voren te voetballen. Het leidde in het eerste kwartier na rust tot meer doelpogingen aan Deventer zijde dan in de gehele eerste helft. Nadat eerst Türüç, Xander Houtkoop en Xandro Schenk – die een ‘verdwaalde’ voorzet uit de bovenhoek getikt zag worden – nog geen doel wisten te treffen, was het in de 58ste minuut wél raak. Een hoekschop van Jop van der Linden belandde bij de tweede paal op het hoofd van Bart Vriends, die zijn eerste thuiswedstrijd voor Go Ahead Eagles bekroonde met een doelpunt: 1-0. SC Veendam kroop daarna meer uit de schulp, maar Go Ahead Eagles bleef de gevaarlijkste ploeg. De 2-0 leek dan ook eerder te vallen dan de 1-1, maar Kolder, Houtkoop, invaller Cas Peters en Vriends wisten hun inzetten niet tegen de touwen te krijgen. Daarentegen slaagde SC Veendam er geheel tegen de veld- en kansenverhouding in om Go Ahead Eagles met onnodig puntenverlies op te zadelen door in de 82ste minuut langszij te komen. Een corner van de Groningers belandde voor de voeten van Sander Rozema, die van dichtbij de 1-1 eindstand op het scorebord bracht.

Go Ahead Eagles – SC Veendam 1-1 (0-0).
58. Bart Vriends 1-0
82. Sander Rozema 1-1
Toeschouwers: 3214
Scheidsrechter: Rob Dieperink
Gele kaart: Deniz Türüç, Cas Peters (beiden Go Ahead Eagles)
Go Ahead Eagles: Nick Marsman; Freek Heerkens, Bart Vriends, Jop van der Linden, Xandro Schenk (88. Cendrino Misidjan); Khalid Karami (46. Deniz Türüç), Quincy Promes, Sjoerd Overgoor; Jarchinio Antonia, Marnix Kolder, Xander Houtkoop (69. Cas Peters).
SC Veendam: Theo Timmermans; Angelo Cijntje, Michalis Vakalopoulos, Mitch Apau, Luis Pedro da Silva Ferreira; Lars Lambooij, Sander Rozema, Tom Overtoom; Lars Hutten, Jonathan Opoku (52. Robbie Holder), Sidney Schmeltz (81. Arjan Wiegers).

SportSport