Go Ahead Eagles gedoemd tot play-offs
Go Ahead Eagles kan zich opmaken voor de nacompetitie. Het gat met de veilige kant van de streep is vijf punten. Dat lijkt te veel van het goede. 
 
Trainer Demmers verweet zijn spelers na afloop dat ze hun opdracht niet hebben uitgevoerd. Tegen RTV Oost zei hij “‎we hebben gewoon te weinig druk op Utrecht gehad en als je Utrecht laat voetballen dan maak je ze sterk en dat hebben we gedaan.”

Utrecht-spits Haller had voorafgaand aan het duel pas één keer buiten Utrecht gescoord. De teller staat nu op drie. Beide goals kwamen van zijn voet. Utrecht begon als betere ploeg en eindigde als betere ploeg. Go Ahead zette er slechts een paar kansjes tegenover, in de eerste helft kansen via Plet en Van Ooijen (foto). Direct na rust was De Ruiter en te grote sta in de weg voor Da Sa.Utrecht was de verdiende winnaar. Een conclusie waar het publiek in de Adelaarshorst het mee moest doen.
Go Ahead Eagles – FC Utrecht 0-2‎
’19 Haller 0-1
’61 Haller 0-2
Opstelling GA Eagles: Van der Hart, Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum, Overgoor, Van Ooijen (Koler/62), Turuc, De Sa (Lambooij/79), Plet, Verhoek (Reimerink/67).‎

 

Foto’s: Johan Wolff