Go Ahead Eagles gaat voor trendbreuk tegen NAC

Go Ahead Eagles neemt het zaterdagavond op tegen NAC Breda. Het is het duel tussen de nummers 12 en 11 uit de Eredivisie. Een weerzien met Joey Suk, die Go Ahead vorig seizoen verliet, en Tim Gilissen,  die al in 2007 naar NAC vertrok.

GAE heeft een punt meer dan de Bredanaars en bij winst slaat het dus een gat, maar op basis van de statistieken is NAC favoriet. Het duel werd in de competitie namelijk 23 keer gespeeld en Go Ahead won slechts vijf maal, de thuisploeg wist dertien keer te winnen. De laatste eredivisie-editie was in 1996, NAC won 2-0, Twan Scheepers scoorde twee keer. De laatste winst in de eredivisie voor GAE was in 1984 0-1, met een doelpunt van René Eijkelkamp.

Meer recent troffen beide ploegen elkaar in het bekertoernooi van 2010 / 2011. Toen won Go Ahead als, eerstedivisie club, verrassend in het Rat Verlegh Stadion met 1-2. De twee doelpunten werden gemaakt door Donny de Groot.

NAC was tot afgelopen weekend bezig aan een goede periode. Het was vijf wedstrijden ongeslagen in de Eredivisie tot FC Utrecht te sterk was voor de ploeg van Nebojsa Gudelj (4-2). Winnen deed het drie keer, waarvan twee maal in eigen huis. Go Ahead won ook drie van haar wedstrijden, waarvan één op vreemde bodem.

Go Ahead Eagles verzamelt haar punten voornamelijk in blokjes van vier. Al twee keer werd na het behalen van vier punten in twee wedstrijden de derde wedstrijd verloren. Een punt tegen Utrecht en winst op ADO werd gevolgd door een verliesbeurt tegen PSV. Later werd het punt tegen Groningen en winst op RKC gevolgd door een verliesbeurt tegen AZ. Nu, na winst op NEC en het punt tegen Feyenoord zou volgens deze trend dus weer moeten worden verloren. Niemand in Deventer zal daar op hopen.

Go Ahead Eagles zal dus willen gaan voor een trendbreuk. Daarbij wordt het gesteund door een goed gevuld uitvak, de beschikbare plaatsen voor de autocombi zijn inmiddels uitverkocht.

Scheidsrechter bij het duel is Gözübüyük. Assistent-scheidsrechters zijn Brink en De Vries. Vierde official is de heer Oostrom.

NAC – Go Ahead Eagles zaterdag 26 oktober, aanvang 19.45 uur.