FC Twente en Go Ahead Eagles hebben de overeenkomst betreffende de gezamenlijke Voetbalacademie FC Twente ondertekend. De bestuurders van beide clubs zetten onlangs hun handtekening onder de overeenkomst.

Na een pilotperiode van drie jaar gaat Go Ahead Eagles vanaf 1 juli 2012 definitief deel uitmaken van de Voetbalacademie FC Twente. De Voetbalacademie FC Twente is gesitueerd in Hengelo en Twello en is een van de RJO’s (Regionale Jeugdopleiding) in Nederland. Heracles Almelo maakt deel uit van de Voetbalacademie FC Twente.

Technisch Manager Cees Lok: “Na een goed verlopen pilotperiode van drie jaar sluit Go Ahead Eagles vanaf komend seizoen definitief aan bij de Voetbalacademie FC Twente. Zij zullen net als Heracles Almelo volwaardig deel gaan uitmaken van de opleiding. Doel binnen de academie is om talenten uit de regio betere mogelijkheden te bieden zich te ontwikkelen tot profvoetballer bij FC Twente, Heracles Almelo of Go Ahead Eagles.”
Met het Trainingscentrum in Hengelo en de locatie in Twello beschikt de Voetbalacademie over twee accommodaties voor Onderbouwteams. De grootste talenten starten op zestienjarige leeftijd met de Profopleiding in de FC Twente bovenbouw in Hengelo.
“Ik ben heel content met het feit dat we richting het westen van Nederland een groter verzorgingsgebied kunnen bedienen”, vervolgt Cees Lok. “Toptalenten in de regio Deventer kunnen in een volwaardige topsportomgeving doorgroeien om hun droom, profvoetballer worden op het hoogste niveau, in eerste instantie in hun eigen omgeving realiseren.”
De Voetbalacademie FC Twente heeft twaalf elftallen: Jong FC Twente is het eindstation van de Profopleiding, verder een onder 19 team, een onder 17 team, een onder 16 team. De Onderbouw bestaat uit vier C-teams en vier D-teams en maakt gebruikt van het Trainingscentrum Hengelo en locatie Twello. Naast de jongensteams heeft FC Twente ook een meidenacademie waar de speelsters zich kunnen ontwikkelen tot volwaardige Eredivisie Vrouwen-speelsters. Vooralsnog vinden de trainingen van de meiden alleen plaats in Hengelo.

bron: Go Ahead Eagles