Heeten – De jaarlijkse oefenwedstrijd van de Go Ahead Eagles tegen het Sallands Streekelftal heef  zoals verwacht een gemakkelijke 0-6 overwinning opgeleverd voor de kersverse Eredivisionist uit Deventer.  Hoewel het Sallands Streekelftal bestond uit louter spelers van ploegen die Derde Klasse op hoger speelden, was de ploeg van Eagles-trainer Foeke Booy oppermachtig. In de eerste helft wisten de regio-amateurs de schade beperkt te houden (0-2). In de tweede helft traden de Eagles aan met een compleet nieuw elftal, met zowel Heinoër Joran Pot als Teije ten Den (ex-Rohda) in de gelederen. Zonder tot het uiterste te hoeven gaan werd de 0-6 eindstand opgebouwd.
Opvallende spelers aan de zijde van het streekelftal waren Tom Hegeman (spelend voor De Zweef) , Rick Evers (SV Heeten) en keeper Yoel Finke (SV Schalkkaar). Met name Ton Hegeman slaagde er in enkele keren zelf kansjes te creëren. Het fraaist was, ver in de tweede helft, een afstandschot vanaf de middellijn, waar de Eagles-doelman bijna door verrast werd. Yoel Finke wist (ondanks dat hij vier keer gepasseerd werd) in de tweede helft met een paar fraaie reddingen een grotere nederlaag te voorkomen.

Eredivisionist Go Ahead maakte een solide indruk en gaf de 0-6 eindstand een Sallands tintje doordat Teije ten Den zich met het scoren van de 0-5 in de kijker speelde. Joran Pot was in de tweede helft én aanvoerder, én belangrijk door uitermate beheerst en rustig het spel van achteruit te verdelen.
Gelegenheidscoach  Hans van der Hoop (normaliter trainer van Tweedeklasser Schalkhaar) had dit keer een nieuwe formule gekozen: een selectie die bestond uit louter teams die in de derde klasse of hoger spelen. Daarmee beperkte hij zijn keuze tot hoofdklasser Rohda Raalte (vier spelers), en twee spelers van De Zweef Nijverdal,  SV Heeten, SV Schalkhaar, SC Overwetering, VVHeino, Wijhe ‘’92 en één speler (Thijs Kemperman) van VV Lemelerveld. Een prima selectie dat gewoon drie maatjes te klein was voor de nieuwe Eredivisieploeg.

De doelpunten werden gescoord door:
30e min: 0-1  Jeffrey Rijsdijk
34e min: 0-2: Jarchino Antonia
(rust)
65e min: 0-3: Kevin Spanjaard
68e min: 0-4: Guyon Philips
80e min: 0-5: Teije ten Den
81e min: 0-6: Guyon Philips

Het was de 21-ste keer dat deze wedstrijd werd georganiseerd de scheidsrechtervereniging Deventer en omstreken in samenwerking met gastheer SV Heeten.

Voor de statistieken, de eindstanden van de afgelopen vijf jaar:
2009: 0-2
2010: 0-9
2011: 2-7
2012: 0-4
2013: 0-6