Go Ahead Eagles doet wat het moet doen

In de strijd tegen degradatie deed Go Ahead Eagles woensdagavond wat het moest doen winnen van NAC Breda. De drie punten werden pas in de laatste minuten veiliggesteld en de manier waarop dat gedaan werd was niet het allermooiste, misschien had het zelfs wel geen recht op de drie punten maar in strijd tegen degradatie telt dat niet.

De dit seizoen meest productieve speler, Antonia, liet ook woensdag zijn kwaliteiten zien. De rappe buitenspeler zette zelf een aanval op combineerde met Kolder en stifte vervolgens fraai de 1-0 binnen na 26 minuten. Ruim tien minuten later werd het gelijk. Buijs schoot een vrije trap onder de muur door en bracht NAC daarmee naast de thuisploeg.

De bezoekers hadden in de tweede helft het beste van het spel. Go Ahead Eagles kwam er niet meer uit maar echt gevaarlijk werd NAC ook niet. Maar Sjoerd Overgoor bezorgde de Deventenaren met een gelukkige treffer, vijf minuten voor tijd, een cruciale zege in de strijd om lijfsbehoud.

Door deze overwinning heeft GA Eagles nu een gat van vier punten met RKC dat onder de streep staat. Aanstaande zaterdag wacht een uitwedstrijd naar Heracles. Deze ploeg verloor woensdag met 2-1 van Feyenoord en staat momenteel met 36 punten op plaats tien.

Opstelling GA Eagles: Andersen, Amevor (Haps/86), Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor, Falkenburg, Rijsdijk (Lambooij/88), Antonia, Kolder, Houtkoop (Godee/66).

GA Eagles-NAC Breda 2-1.
26′ 1-0 Antonia
38′ 1-1 Buijs
84′ 2-1 Overgoor