De selectie van Go Ahead Eagles werkt vrijdag, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sparta, de warming op af in opvallende t-shirts. Daarop stat de tekst: ‘Kanker is een ziekte, geen scheldwoord. De club ondersteunt hiermee een lokaal initatief van voetbaltrainer Johan van Ommen, die daarbij de steun kreeg van Erik van Luttikhuizen (DRTV).

Op en rond de sportvelden wordt er dikwijls gescholden en daarbij wordt het woord ‘kanker’ ook gebruikt. Ontoelaatbaar volgens velen, zo ook Johan van Ommen. De huidige trainer van Sallandia 1 wil het schelden, met name gekoppeld aan deze verschrikkelijke ziekte, een halt toeroepen.De eenvoudige actie is opgezet door de Deventer oefenmeester na zijn bezoek aan zijn oud-pupil Serdal Ascipinar. De 33-jarige Serdal, vader van twee kinderen, is opgegeven, kanker heeft hem volledig in zijn greep. De Deventer amateurvoetbalwereld kent Serdal en zijn familie erg goed en reageerde geschokt.

Johan van Ommen heeft laten weten dat een ieder die in zijn selectie het woord kanker als scheldwoord gebruikt zwaar gestraft zal worden. Meerdere coaches en bestuursleden uit het Deventer amateurvoetbal hebben inmiddels hun sympathie uitgesproken aangaande deze spontane actie.

Go Ahead Eagles ondersteunt deze geweldige actie en roept alle voetballiefhebbers op dit ook te doen. Ook een groot aantal regionale amateurclubs zal dit doen. De officiële aftrap van deze actie vindt vrijdagavond voorafgaand aan de wedstrijd Go Ahead Eagles-Sparta plaats.

Wij vragen u allen deze actie te liken en te delen op facebook! Ga daarvoor naar onze facebookpagina: www.facebook.com/gaeagles