Go Ahead Eagles is er niet in geslaagd om drie punten over te houden aan het thuisduel tegen ‘buurman’ AGOVV. Door de 2-2 eindstand op het scorebord moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Alle doelpunten vielen al in de eerste helft te noteren.

 

GA Eagles begon matig aan de wedstrijd en kreeg hier gelijk in de eerste minuut bijna de rekening voor gepresenteerd. Spits Romario Kortzorg mocht de bal vanaf de achterlijn terugleggen op Hayri Pinarci, die vrij kon aanleggen, maar van een meter of twaalf te hoog mikte. De Apeldoorners bleken in het vervolg van de eerste helft een lastige opponent die er vooral via de omschakeling regelmatig razendsnel uitkwamen, waarbij de Deventer defensie het vooral lastig had met de rappe aanvaller Joey Godee.
Desalniettemin was het toch GA Eagles dat al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Balverlies van AGOVV aan de rechterkant van het veld bood Joey Suk de kans om Marnix Kolder in te spelen, die de bal doorspeelde op Quincy Promes. Alleen voor AGOVV-doelman Nick Hengelman maakte de aanvallende middenvelder geen fout: 1-0 na negen minuten spelen.

Nog geen minuut later kreeg Marnix Kolder zelfs een kans om de 2-0 aan te tekenen, maar zijn inzet trof geen doel. Ondanks de vroeg verkregen voorsprong bleef GA Eagles moeite houden met AGOVV en halverwege de eerste helft gaven de Apeldoorners de score binnen een tijdbestek van vijf minuten een heel ander aanzien. Eerst was het in de 25ste minuut Joey Godee die op links in de diepte werd aangespeeld. De aanvaller draaide naar binnen toe en schoot de bal in de korte hoek zuiver langs Nick Marsman: 1-1. Vijf minuten later was het Hayri Pinarci die de bal vanaf halverwege de speelhelft van GA Eagles volkomen onverwacht met een prachtige boog over de verbouwereerde Marsman in de bovenhoek schoot: 1-2. Tussendoor had GA Eagles de kans op een tweede treffer laten liggen, nadat Promes op aangeven van de mee opgekomen Cendrino Misidjan op de vuisten van Hengelman had geschoten. Op slag van rust slaagde GA Eagles er echter alsnog in om een tweede goal te produceren. Met een prachtige stiftbal maakte Joey Suk de gelijkmaker, nadat hij vrij voor doelman Hengelman was gezet.
Waar het schouwspel zich in de eerste helft nog over het hele veld afspeelde, daar was de bal in de tweede helft vooral op de helft van AGOVV te vinden. GA Eagles kwam gedreven en strijdlustig uit de kleedkamer, maar inzetten van Kolder (kopbal over), Suk (afstandschot naast), Jop van der Linden (vrije trap over) en Promes (schot naast) troffen geen doel. Aan de andere kant was het een kwartier voor tijd Nick Marsman die knap redding bracht op een inzet van Schulmeister. De winnende treffer werd uiteindelijk door geen van beide partijen gemaakt, waardoor de burentwist eindigde in een puntendeling.
Go Ahead Eagles – AGOVV 2-2 (2-2).
9. Quincy Promes 1-0
25. Joey Godee 1-1
30. Hayri Pinarci 1-2
45. Joey Suk 2-2
Toeschouwers: 4973
Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Gele kaart: Jop van der Linden, Quincy Promes (beiden GA Eagles), Sander Fischer, Nick Hengelman, Alair Cruz Vicente (allen AGOVV)

Go Ahead Eagles: Nick Marsman; Jan Kromkamp, Khalid Karami, Jop van der Linden, Cendrino Misidjan; Joey Suk, Quincy Promes, Sjoerd Overgoor; Jarchinio Antonia (46. Cas Peters), Marnix Kolder, Xander Houtkoop (73. Deniz Türüç).
AGOVV: Nick Hengelman; Ties Evers, Sander Fischer, Gieljan Tissingh, Alair Cruz Vicente; Oger Klos (67. Tim Receveur), Lion Kaak (76. Paddy John), Hayri Pinarci; Joey Godee, Romario Kortzorg (23. Vojtech Schulmeister), Istvan Bakx.