Go Ahead benut man meer situatie tegen Cambuur niet

Vrijdagavond troffen de twee promovendi in de eredivisie elkaar in Deventer. Ondanks een wat rommelige beginfase resulteerde het in een duel waarin beide ploegen goede kansen hadden, maar zeker Go Ahead Eagles haar thuisvoordeel beter had moeten benutten. Daartoe had het alle kans, zeker nadat Cambuur het de gehele tweede helft met tien man moest doen. Dat het hierin niet slaagde was een wat bittere pil voor het publiek in de uitverkochte Adelaarshorst. 

Beide ploegen begonnen aftastend aan het duel. Maar naarmate de eerste helft vorderde trachtte Go Ahead het heft in handen te nemen. Wat niet geheel lukte waardoor de toeschouwer zich zo af en toe nog in de eerste divisie moet hebben gewaand. Het spel van Cambuur hielp ook niet mee, zij speelden een soort alle-ballen-op-Lukoki-voetbal, maar het was Leeuwin die tot twee keer toe gevaarlijk was met een kopbal uit een corner. Toch kreeg ook Go Ahead kansen, Schmidt kopte op de paal en Schenk kopte kort daarna op de lat.

Voordat scheidsrechter Janssen kon fluiten voor het rustsignaal moest hij optreden toen Van der Laan een onbesuisde tackel inzette. Zijn charge op Houtkoop werd bestraft met een rode kaart.

Go Ahead had hierna het tempo verder op moeten voeren maar deed dit bewust niet of was hiertoe niet in staat. Hierdoor konden de Friezen ook na rust stand houden, al hielp de paal bij een bal van de net ingevallen Rijsdijk, en gaf Janssen geen strafschop na hands van van Leeuwin. De goed keepende Nienhuis redde Cambuur vervolgens nog bij een schot van Overgoor en de rebound van Antonia. Zo eindigde het duel zoals het begon en handhaven beide ploegen zich in de middenmoot van de eredivisie.

Go Ahead Eagles – Cambuur 0-0

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, V.d. Linden, Schenk, Falkenburg (Lambooij, 89′), Overgoor, Turuc, Antonia (Godee, 71′), Kolder, Houtkoop (Rijsdijk, 87′).

 

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Johan Wolff. (let op! Op deze foto’s zitten auteursrechten)