Global Football Academy start met Moves & Skills Trainingen

Het in 2017, door oud Go Ahead Eagles speler Lars Lambooij opgerichte, Global Football Academy bereidt na een succesvolle aanvangsperiode haar activiteiten uit.

Met ingang van zondag 7 april biedt De GFA Junior Academy specifieke “Moves & Skills Trainingen” aan gericht op het individu. Middels een professioneel en doordacht opleidingsmodel wordt naast de persoonlijkheidsontwikkeling, vooral aandacht besteed aan de individuele technisch-coördinatieve ontwikkeling van de jeugdspeler.

De trainingen zijn geschikt voor jongens en meisjes van 7 t/m 15 jaar en vinden plaats op de zondagochtend op Sportpark De Zunnebargh te Diepenveen.

In cursussen van 10 trainingen wordt er in kleine groepen van maximaal 12 spelers geschaafd aan de individuele technische vaardigheid en spelers ontvangen bij deelname een kledingpakket en certificaat. Iedere cursus wordt afgesloten met een “Tournament”, waarbij de aangeleerde skills kunnen worden getoond aan familieleden maar ook door GFA uitgenodigde jeugdscouts van omringende Betaald Voetbal Organisaties. Voor het uitreiken van de certificaten en individuele prijzen na afloop van het afsluitende Tournament wordt een speciale VIP gast uit het betaalde voetbal uitgenodigd.

De cursussen staan onder leiding van professionele trainers met een achtergrond als speler of trainer binnen het Betaalde (Jeugd) Voetbal. Naast de vereiste pedagogische kwaliteiten beschikken zij ook over de juiste specifieke technische bagage. De trainingen vinden plaats op kunstgras. Dit om afgelastingen zoveel mogelijk te beperken.

Academy Director Lars Lambooij is in zijn nopjes met de oprichting van de Junior Academy. “Wij speelden al een tijdje met het idee om ons gedachtengoed uit te breiden naar jongere leeftijdsgroepen en het professionele opleidingsklimaat binnen onze Academy toegankelijk te maken voor meer enthousiaste jonge voetballers en voetbalsters. Met onze specifieke voetbaltechnische kennis en bagage kunnen we veel kinderen helpen en ze meer vertrouwen geven aan de bal. Dit ongeacht voor welke club of team ze spelen. Wij zien onze trainingen niet als vervanger van de activiteiten bij de voetbalvereniging maar als toevoeging en verdieping voor iedere speler of speelster die meer uit zichzelf wil halen.”

De eerste activiteit van de GFA Junior Academy, een gratis kennismakingstraining, vindt plaats op zondag 7 april om 10:00. Opgeven voor de kennismakingstraining of Moves & Skills Trainingen is noodzakelijk en mogelijk via www.globalfootball-academy/junior tot uiterlijk een week voor aanvang van de activiteit (vol=vol).