Gino Bosz nieuwe aanwinst voor GA Eagles

Zijn vader Peter was seizoenkaarthouder, zijn broer Sonny speelde één wedstrijd in de hoofdmacht en hijzelf droeg in de C1 en B1 het rood-geel. Gino Bosz tekende vandaag een contract op bekend terrein. De geboren Rotterdammer verbindt zich voor één jaar plus een optie voor nog een jaar aan Go Ahead Eagles.

Gino Bosz debuteerde in 2014 in het betaald voetbal bij Vitesse. Een jaar later scoorde hij in het shirt van Heracles Almelo zijn eerste competitietreffer. In de blessuretijd maakte Bosz tegen FC Groningen de 2-1 uit een vrije trap. Een doorbraak in Almelo bleef uit, waarna hij via SC Cambuur opnieuw bij Vitesse belandde. Daar speelde hij dit seizoen voornamelijk met Jong Vitesse in de Derde Divisie. “Nu kies ik heel bewust voor Go Ahead Eagles”, aldus Bosz, die zowel centraal in de verdediging als controlerend op het middenveld uit de voeten kan. “Ik wil minuten maken, zo veel mogelijk spelen.”

Bosz omschrijft zichzelf als een voetballende verdediger annex defensieve middenvelder. In Almelo werkte hij al eerder samen met de nieuwe hoofdtrainer van Go Ahead Eagles: John Stegeman. “Ik heb toen prettig met hem samengewerkt”, vertelt Gino Bosz. “Hij houdt van leuk, aanvallend voetbal en past dat ook toe op de trainingen.”

Drive
“Gino’s drive kwam echt naar voren tijdens de gesprekken”, vertelt technisch manager Paul Bosvelt. “Gino heeft de afgelopen jaren niet veel gespeeld op betaald voetbalniveau, en heeft er alles voor over om alsnog definitief door te breken. Daar begint het mee. Hij is een technische speler met een goed spelinzicht.”

Bron: www.ga-eagles.nl