‘Gewoon’ weer Eredivisie voor PEC Zwolle in Breda

Nadat PEC Zwolle vrijdag voet zette op Hollandse bodem was het Europees avontuur definitief ten einde. Slechts twee wedstrijden tegen Sparta Praag was de Europese ‘reis’. Een ervaring die ongetwijfeld naar meer zal smaken. Daar zal dit seizoen weer hard aan gewerkt moeten worden om dit nogmaals mee te maken. Te beginnen morgen in Breda.

Tienmaal eerder werd het duel in Breda gespeeld in de Eredivisie. Tweemaal eindigde het duel gelijk, tweemaal won PEC Zwolle en zesmaal was er winst voor de thuisploeg uit Breda. Een traditioneel lastige uitwedstrijd voor PEC Zwolle, die vorig seizoen wel werd gewonnen (1-2).

NAC Breda kijkt na twee gelijke spelen en een verliespartij alweer snel naar beneden op de ranglijst. De ploeg van trainer Gudelj kende vorig seizoen een zwaar jaar, die net boven de degradatiestreep eindigde. Dit seizoen lijkt het eenzelfde kant op te gaan. PEC Zwolle kent ondanks de drukte rondom het Europees programma een prima competitiestart. Met de volle buit uit drie wedstrijden is men samen met PSV koploper.

NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar (foto) keepte onlangs tegen PSV zijn 206e wedstrijd op een rij in de Eredivisie. Een record dat hij overnam van Fortuna Sittard-keeper Hesp. Ten Rouwelaar keepte trouwens nog één seizoen in Zwolle. De doelman speelde in seizoen 2004/2005 als huurling van PSV voor FC Zwolle. Tegen PEC Zwolle zal zijn teller morgen op 208 wedstrijden staan!

Scheidsrechter bij het duel is de heer Van Sichem.

NAC Breda-PEC Zwolle, zondag 31 augustus aanvang 14.30u

Foto: Johan Wolff