Gevolgen play-offs voor GA Eagles na degradatie FC Twente

Een pijnlijke dag voor alles en iedereen van FC Twente. Ondanks grote inspanningen het ‘zinkende schip’ te redden heeft de KNVB zojuist besloten volgens Tubantia dat de Tukkers komend seizoen in de Jupiler League uit moeten komen. FC Twente kan nog in beroep. Welke gevolgen heeft degradatie van FC Twente voor de play-offs, en met name voor GA Eagles?

Er is een scenario bij degradatie FC Twente uitgewerkt door de KNVB. Wij proberen ze naar de huidige situatie in de play-offs te vertalen. Voor de helderheid de finales van de play-offs gaan tussen Willem II-NAC en GA Eagles-De Graafschap. De winnaars over twee duels gaan sowieso naar de Eredivisie.

Willem II eindigde dit Eredivisieseizoen als zestiende en neemt bij verlies (over 2 duels) tegen NAC, het Eredivisie-ticket van FC Twente over. Mocht Willem II (over 2 duels) winnen van NAC, dan neemt nummer zeventien (De Graafschap) het Eredivisie-ticket over van FC Twente, mochten zij verliezen van GA Eagles.

Mochten zowel Willem II als De Graafschap winnen in de finale van de playoffs (over 2 duels), dan neemt nummer achttien (Cambuur Leeuwarden) het Eredivisie-ticket over van FC Twente.

Kortom, voor GA Eagles heeft het geen gevolgen. Men zal De Graafschap over twee duels moeten zien te verslaan.

Foto: Johan Wolff (archief GA Eagles-FC Twente)