Gevolgen play-offs voor GA Eagles na degradatie FC Twente

Een pijnlijke dag voor alles en iedereen van FC Twente. Ondanks grote inspanningen het ‘zinkende schip’ te redden heeft de KNVB zojuist besloten volgens Tubantia dat de Tukkers komend seizoen in de Jupiler League uit moeten komen. FC Twente kan nog in beroep. Welke gevolgen heeft degradatie van FC Twente voor de play-offs, en met name voor GA Eagles?

Er is een scenario bij degradatie FC Twente uitgewerkt door de KNVB. Wij proberen ze naar de huidige situatie in de play-offs te vertalen. Voor de helderheid de finales van de play-offs gaan tussen Willem II-NAC en GA Eagles-De Graafschap. De winnaars over twee duels gaan sowieso naar de Eredivisie.

Willem II eindigde dit Eredivisieseizoen als zestiende en neemt bij verlies (over 2 duels) tegen NAC, het Eredivisie-ticket van FC Twente over. Mocht Willem II (over 2 duels) winnen van NAC, dan neemt nummer zeventien (De Graafschap) het Eredivisie-ticket over van FC Twente, mochten zij verliezen van GA Eagles.

Mochten zowel Willem II als De Graafschap winnen in de finale van de playoffs (over 2 duels), dan neemt nummer achttien (Cambuur Leeuwarden) het Eredivisie-ticket over van FC Twente.

Kortom, voor GA Eagles heeft het geen gevolgen. Men zal De Graafschap over twee duels moeten zien te verslaan.

Foto: Johan Wolff (archief GA Eagles-FC Twente)

3 reacties

 1. Dominique Beuwer schreef:

  Er is wel een gevolg. Als Willem 2 morgen met 4 uitdoelpunten wint (dat kan zomaar..) dan weet de Graafschap dat ze praktisch zeker gehandhaafd zijn en kunnen dus lekker vrijuit spelen tegen Go Ahead. Dat kan voordelig zijn omdat ze misschien minder focus hebben. Kan ook nadelig zijn omdat ze meer durven en risico’s durven nemen (alles of niets) omdat ze toch haast zeker zijn van handhaving.

 2. RedacTie schreef:

  Beste Dominique,

  een scenario dat een optie is, alleen bij 0-4 winst van Willem II bij NAC blijf ik zeggen: ‘het blijft voetbal!’.
  En zal De Graafschap echt niet zijn Eredivisie-schap af willen laten hangen van een burenruzie later die middag (zondag 16.45u).
  Tevens gaat FC Twente nog in beroep, dus mocht men dat winnen, zou De Graafschap zich later voor het hoofd slaan ‘hadden we maar …’.
  Gr Tom (SallandVoetbal)

 3. J.Klomp schreef:

  Snap er eerlijk gezegd geen rest meer van.KNVB beetje last van Warmte?

Reageren?