Raalte – Rohda heeft vanmiddag in eigen huis een gevoelige nederlaag geleden. Op het eigen sportpark Tijenraan moest de ploeg van trainer Kick Maatman de meerdere erkennen in Quick´20: 0-2. Door het puntverlies is Rohda de koppositie kwijt.
De Oldenzalers sloegen in de beginfase snel toe met na een kwartier een treffer van Stef van der Velden. Van der Velden (die na dit seizoen de overstap maakt naar de zaterdagamateurs Deto, red) flikte daarmee hetzelfde kunstje als tijdens de eerste ontmoeting: ook toen zette hij de tukkers vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Lukte het Raalter ploeg toentertijd nog om vóór rust terug te komen en in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken, dit keer was Rohda onmachtig het tij te keren.
In wetenschap over een goede ploeg te beschikken bleven de mannen van Maatman de aanval zoeken. Het leidde echter slechts tot een handvol redelijke kansen en een gele prent (Jordi Lemmens ) en dus een 0-1 ruststand.
In de tweede helft een gelijk beeld, met een iets aanvallender Rohda, maar nog steeds zonder succes. Wel nóg een gele kaart (Jesper Harmens) en exact volgens de oude voetbalwet (als je zelf niet scoort….) was het andermaal de 24-jarige Van der Velden die wél wist te scoren.
Kick Maatman probeerde nog te forceren door een aantal wissels in te brengen, waaronder superwissel Roy Super. Het zorgde voor dreiging een aantal kleine kansen maar niet voor de bedoelde ommekeer.
Een gevoelig, en onnodig, verlies van de middenmoter uit Oldenzaal. Drie verliespunten erbij, waardoor Rohda weer afhankelijk is van de concurrenten.