Geslaagde Kick-off FC Dalfsen

Ruim 540 meisjes en jongens, verdeeld over 44 teams, voetballen nu samen in de gezamenlijke jeugdopleiding van SV Dalfsen en ASC’62: het groen-zwarte FC Dalfsen! En na een periode van voorbereidingen heeft de nieuwste (voetbal)club van Dalfsen zich afgelopen zaterdag gepresenteerd aan het publiek.

De Kick-off Dag werd afgetrapt door Marnix van Gelder, bestuurslid Activiteiten van de jeugdcombinatie. Hij schetste in het kort het ontstaan van de samenwerking. In ruim anderhalf jaar tijd is in fasen gewerkt aan het opzetten, de besluitvorming, het verder uitwerken en de realisatie van deze grote voetbalclub. De voorzitters van FC Dalfsen, ASC’62 en SV Dalfsen hebben samen een herinneringsbord gesigneerd om deze mijlpaal te markeren. Ook werd stilgestaan bij de impactvolle ziekte van jeugdvoorzitter Peter Reumer, hem werd veel sterkte toegewenst. Ronald Booijink zal op verzoek van Peter Reumer en de drie betrokken besturen tijdelijk als interim-voorzitter van FC Dalfsen fungeren.

Vervolgens was het woord aan Wim Hulleman, verantwoordelijk voor de organisatorische voetbalzaken binnen FC Dalfsen. Hij nam aan de hand van bijzondere feitjes, praktische informatie, de eerste ervaringen en resultaten de aanwezigen mee door de hele voetbalorganisatie van FC Dalfsen. Jeroen Booijink, samen met Bert Spies verantwoordelijk voor voetbaltechnische zaken, nam nog even het woord en sprak zijn grote dank uit aan alle vrijwilligers en het jeugdbestuur en in het bijzonder het vele werk dat Wim Hulleman de afgelopen periode heeft verzet.

Een bijzondere happening was de presentatie van de G-voetballers. Onder begeleiding van Shyfra Eijkelkamp (initiatiefnemer) en begeleiders van Kinderopvang De Kleine Kornuiten betraden de G-voetballers in FC Dalfsen tenue het podium. Zij werden toegejuicht als kampioenen! Dat het draagvlak in Dalfsen voor de jeugdsamenwerking erg groot is blijkt wel uit het feit dat veel ondernemers inmiddels hun naam op de shirts hebben staan of op andere wijze FC Dalfsen ondersteunen. Dirk Mosterman heeft namens de gezamenlijke sponsorcommissie de nieuwe sponsoren bedankt voor hun betrokkenheid en financiële bijdrage, en hen een ingelijst shirt overhandigd.

Daarna was het tijd voor de bekerderby tussen de twee moederverenigingen ASC’62 en SV Dalfsen. SV Dalfsen wist de wedstrijd te winnen met 2-0 en plaatsten zich hiermee voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Na afloop van deze drukbezochte bekerwedstrijd hield de jongste jeugd zich bezig met de attracties op het kunstgrasveld en moesten de leden van de voormalige stuurgroep van FC Dalfsen flink aan de bak om alle aanwezigen te laten genieten van BBQ, die door Jumbo Kamphuis beschikbaar werd gesteld. FC Dalfsen kan terugblikken op een gezellige, drukbezochte Kick-off dag en een geslaagd eerste keer samenzijn!