Gepuzzeld Broekland verliest van RDC

‘De 3-0 nederlaag was wat geflatteerd. Al moet ik wel zeggen dat RDC vandaag vooral voorin technisch net wat meer vernuft had’, analyseert Broekland-trainer Arnoud Rouwenhorst na de nederlaag in Deventer.

Rouwenhorst had vandaag nogal wat te ‘puzzelen’ in zijn opstelling: ‘Jim Booijink was een paar dagen terug van zijn stage in Budapest en die konden we goed gebruiken. Tevens moest ik onze spits Aron Schiphorst (foto) samen met Marco ten Klooster centraal achterin zetten. Nogal wat omzettingen die hopelijk volgende week weer resulteren dat we terug kunnen naar de vaste samenstelling.’

In Deventer had Broekland de eerste helft RDC aardig in zijn greep. ‘RDC is een technisch goede ploeg en we hadden de druk er goed op. Er vielen de eerste helft echter geen grote kansen te noteren.’

De tweede helft kwamen die kansen er wel. Helaas voor Broekland en Rouwenhorst waren deze voor het grote deel voor RDC. ‘Een afgeslagen corner viel binnen, waardoor zij na een uur spelen op 1-0 kwamen. Daarna zijn we meer risico’s gaan nemen op hun helft en maakten zij uit een counter de 2-0. Vervolgens speelden we alles of niets en werd het nog 3-0.’ Martijn Mulder en tweemaal Gino Natar zorgden voor de goals aan Deventer zijde.

Door de nederlaag zakken de Broeklanders weer af naar de onderste plaatsen in 4H. Met 11 punten uit 10 duels staat men op een negende plaats.