De carrousel in de voetbalwereld draait weer op volle toeren. Zo ook in Deventer. Vandaag was er genoeg nieuws op ‘spelersgebied’ te melden rond GA Eagles en Joey Suk. Middenvelder en Deventenaar Suk kiest voor een vierjarig avontuur in Breda. Een overzicht van het voetbalnieuws van vandaag.

Jasper Heusinkveld
De Graafschap heeft Jasper Heusinkveld op amateurbasis aan de selectie toegevoegd. De 24-jarige doelman uit Varsseveld speelde de afgelopen vier seizoenen bij Go Ahead Eagles. Jasper kwam in 2000 op 11-jarige leeftijd in de Voetbalacademie van De Graafschap, hij vertrok in 2008 naar Deventer.

Xandro Schenk
Xandro Schenk heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis met Go Ahead Eagles. De 20-jarige verdediger stapt daardoor definitief over van Ajax naar de Eredivisionist uit Deventer. Schenk werd afgelopen halfjaar gehuurd van de club uit Amsterdam.

Omar Kavak
Omar Kavak staat ook komend seizoen onder contract bij Go Ahead Eagles. De 24-jarige aanvaller verlengde zijn overeenkomst in Deventer met één jaar. Omar Kavak stapte in de zomer van 2011 over van SVZW naar Go Ahead Eagles, waar hij de afgelopen twee seizoenen vooral in actie kwam tijdens oefenwedstrijden.

Michel Gerritsen Mulkes
Go Ahead Eagles en Michel Gerritsen Mulkes hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De 21-jarige verdediger tekende in Deventer voor één jaar bij. Michel Gerritsen Mulkes maakte vorige zomer de overstap van Excelsior’31 naar Go Ahead Eagles. Eind augustus scheurde de verdediger tijdens een training de voorste kruisband van zijn linkerknie af, waardoor hij vrijwel het gehele seizoen geblesseerd vanaf de kant moest toekijken. Inmiddels is de geboren en getogen Rijssenaar weer volledig fit om eind juni met de Deventenaren aan de voorbereiding op het aankomende Eredivisieseizoen te beginnen.

Joey Suk
NAC heeft zich verzekerd van de diensten van middenvelder Joey Suk. De voetbalclub bereikte vanmorgen mondelinge overeenstemming met de 1.85 meter lange Deventenaar over een vierjarig contract. Suk had een transfervrije status, omdat zijn voormalige werkgever Beerschot AC uit de Belgische eerste klasse onlangs failliet ging. Suk kwam vorig jaar acht wedstrijden uit voor de Belgische voetbalclub, nadat hij in de wintertransferperiode overkwam van Go Ahead Eagles.

Naast bovenstaand transfernieuws probeert GA Eagles volgens RTV Rijnmond  Feyenoord-aanvaller Anass Achahbar te huren. Sparta schijnt weer bezig te zijn GA Eagles-linksback Misidjan naar Rotterdam te halen.

Bronnen: www.degraafschap.nl , www.ga-eagles.nl en www.nac.nl