Genoeg spektakel, maar geen promotie voor Hoonhorst

Hoonhorst kende vandaag een lastige klus in en tegen Fleringen. Om te promoveren moest de ploeg van trainer Bert Spies in de return een 0-1 achterstand ongedaan maken. Dat lukte bijna. In de verlenging zagen de Hoonhorsters echter dat Fleringen het ticket van de vierde klasse mocht houden en Hoonhorst volgend seizoen ‘gewoon’ weer vijfde klasse speelt.

De blauw-witten startten in het Twentse dorp prima. Waar men in het thuisduel niet wist te scoren, was het zondag binnen tien minuten raak. Sten Klein Herenbrink kon de openingstreffer binnenkoppen op aangeven van Brenden Eijkelkamp. Ondanks goede mogelijkheden aan beide zijdes bleef het bij rust 0-1.

Ook de start van de tweede helft kende direct weer genoeg kansen in het aantrekkelijke duel. Robin Broeks wist Hoonhorst niet ver na de thee op 0-2 te zetten met een mooi lobje. Fleringen wist echter snel weer aan te sluiten. Vier minuten na de 0-2 kopte Jelmer Tijink de 1-2 binnen. Ongeveer twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg zelfs op 2-2 en leek lijfsbehoud in de vierde klasse voor hen binnen te zijn. Dion Wissink, die in het eerste duel de enige treffer maakte, wist nu de 2-2 te maken.

Hoonhorst wist echter uit een strafschop tien minuten voor tijd de 2-3 te maken. Sten Klein Herenbrink maakte zijn tweede treffer van de middag. Na 90 minuten spelen was de stand over twee wedstrijden daardoor 3-3 en volgde een bloedstollende verlenging.

In de eerste helft van die verlenging kreeg Hoonhorst via Jasper Beltman nog de grootste kans. De bal werd echter door de afscheidnemende Fleringen-doelman Booyink (40) uitstekend gekeerd. Toen in de tweede helft Hoonhorst-doelman De Ruiter (ook afscheidnemende) na een vrije trap de bal uit de kruising ranselde, leek het duel beslist te moeten worden middels strafschoppen. Ware het niet dat Martijn Poppink Fleringen naar 3-3 schoot vijf minuten voor het eindsignaal.

Hoonhorst was dichtbij promotie naar de vierde klasse, maar redde het net niet. Fleringen was vierdeklasser en blijft dat na vandaag ook.

Foto: Twitter vv Hoonhorst