Gemiste strafschop cruciaal voor GA Eagles thuis tegen Ajax

Zondagmiddag verloor GA Eagles in eigen huis in het vierde duel van het seizoen met 0-3 van Ajax. De ploeg van trainer Hans de Koning was in de beginfase van het duel de bovenliggende partij en had middels een strafschop de uitgelezen mogelijk er een mooie middag van te maken. Spits Leon de Kogel faalde echter, Ajax was daarmee gewaarschuwd en wist het duel vervolgens relatief eenvoudig te winnen.

Met agressief spel en de nodige flair kreeg GA Eagles de eigen aanhang goed achter zich. Met name via de linkerflank was Randy Wolters in het eerste halfuur een plaag van de Amsterdamse defensie. Gezegd moet worden dat Ajax-verdediger Viergever uit een hoekschop ook erg dichtbij een treffer was. Zijn inzet werd van de lijn gehaald.

GA Eagles had via Wolters, debutant Ritzmaier (gehuurd van PSV) en Brands vervolgens de kansen op een openingstreffer. De Kogel kreeg echter de grootste kans. Nadat Ritzmaier werd gevloerd door Ajax-verdediger Sanchez mocht de spits vanaf elf meter aanleggen. Ajax-doelman Onana had echter uitstekend door in welke hoek De Kogel ging schieten en pareerde het schot.

Achteraf bleek het een cruciaal moment in de wedstrijd. Ajax werd langzaam wakker en speelde vervolgens verder naar voren. Aanvoerder Davy Klaassen nam zijn ploeg daarna bij de hand. Met een simpele afstandsknal en een benutte penalty keek GA Eagles bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. Na rust kregen de rood-gelen weinig voor elkaar gespeeld. Nadat Gudelj uit een prima vrije trap 0-3 maakte, hadden de bezoekers de kansen nog verder uit te lopen. Hetgeen door doelman Zwarthoed meerdere keren werd voorkomen.

Komend weekend is er een interland-weekend. Eerstvolgend duel voor GA Eagles is zondag 11 september thuis tegen Roda JC.

GA Eagles-Ajax 0-3 (0-2)
24′ 0-1 Klaassen
35′ 0-2 Klaassen (pen)
62′ 0-3 Gudelj

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Lambooij (46′ Groenbast), Fischer, Nieveld, Teijsse; Brands (75′ Ten Den), Duits, Ritzmaier; Maatsen, de Kogel (46′ Hendriks), Wolters

Foto’s: Johan Wolff