Toegegeven, het is geen makkelijke opdracht, bijna onmogelijk zelfs, maar het blijft voetbal. In de finale om een plek in de tweede klasse speelt Blauw Wit’66 morgen in IJsselmuiden tegen IJVV. Het eerste duel in Holten glipte de Blauw Witten uit de handen. Na een ruststand van 2-1, moest men de winst uit handen geven: 2-5. Kan Blauw Wit’66 morgen nog stunten?

Trainer Folkert Velten van Blauw Wit’66 zag afgelopen zaterdag, in het eerste duel tegen IJVV, een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust was Blauw Wit’66 geconcentreerd en bedacht, ook al nam IJVV het heft in handen. Na een 2-1 ruststand waren de Holtenaren nog korte tijd op zoek naar de 3-1, maar wist IJVV de wedstrijd om te buigen tot liefst 2-5.

Beide ploegen speelden het afgelopen seizoen in de derde klasse. IJVV deed dit onder leiding van de talentvolle trainer Herben Visscher in 3C en werd hierin derde, achter kampioen Zwolsche Boys en Kloosterhaar. Als winnaar van de tweede periode, plaatste de IJsselmuidense ploeg zich voor de nacompetitie. In de halve finale ging men na strafschoppen verder. Een 1-0 thuiswinst en een 3-2 verlies in Dinxperlo tegen DSZV leidde tot een verlenging. In die verlenging werd het kwaliteitsverschil wel gemaakt, getuige de 4-5 overwinning voor IJVV.

DSZV eindigde in de competitie, waar Blauw Wit’66 ook in speelde (3D), als vierde achter onder andere Blauw Wit’66 en kampioen Drienerlo. Enigszins verrassend is daarom die ruime nederlaag van Blauw Wit’66 tegen IJVV daarom wel.

Blauw Wit’66 schakelde in de halve finale tweedeklasser DZC’68 uit. In Doetinschem werd het 0-0, waarna men in Holten, middels een 2-1 winst, de finaleplek veilig stelde.

Een finale over twee wedstrijden kan onmogelijk na één wedstrijd gespeeld zijn. Blauw Wit’66 zal er ongetwijfeld morgen nog een goede wedstrijd van willen maken. Daar waar het kan, zal men de kansen pakken om IJVV nog zenuwachtig te maken. Kan Blauw Wit’66 morgen nog stunten door de 2-5 achterstand weg te poetsen?

De wedstrijd morgen (zaterdag 1 juni) op sportpark Den Uithoek te IJsselmuiden, start om 14.30u.