FC Twente heeft zondagmiddag dure punten laten liggen in de strijd om de koppositie. De Tukkers kwamen aan het begin van de tweede helft via Dusan Tadic (strafschop) nog wel op voorsprong, maar niet veel later maakten de bezoekers gelijk. In de slotfase leek PEC Zwolle er zelfs met de volle buit vandoor te gaan, ware het niet dat Luc Castaignos in in allerlaatste seconden van de wedstrijd alsnog een punt redde voor de thuisploeg: 2-2.

Wijzigingen

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Hannover 96 wijzigde trainer/coach Steve McClaren zijn basiself op een aantal posities. Het trio Braafheid, Bengtsson en Douglas werd gecompleteerd met Tim Breukers, die zijn competitiedebuut maakte voor FC Twente. De vleugelverdediger verving de geschorste Roberto Rosales. Leroy Fer was fit genoeg om in de basis te starten en speelde op het middenveld naast Brama en Janssen. Het aanvalstrio bestond uit Tadic, Castaignos en Gyasi.

Moeizame eerste helft

De thuisclub had in het eerste bedrijf grote moeite met de naar verwachting defensief opererende Zwollenaren. De Tukkers zochten meerdere malen voorzichtig de aanval, maar waren in de opbouw te onzorgvuldig om gevaarlijk te worden. Het grootste wapenfeit van de thuisploeg ontstond dan ook niet verrassend uit een standaardsituatie. Dusan Tadic nam na enkele minuten spelen een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied; het leer zeilde over de muur op weg naar de kruising, maar spatte op de lat uiteen. Promovendus PEC Zwolle zette daar niet bijster veel tegenover. Twee afstandsschoten leverden geen problemen op voor Sander Boschker. Vlak voor de theepauze vielen er nog twee hachelijke momenten te noteren voor het doel van Zwolle-goalie Diederik Boer. Eerst was het Douglas die met het hoofd net tekort kwam op een hoge voorzet. Bovendien stond de Braziliaanse verdediger buitenspel. Even later belandde de bal na slecht uitverdedigend werk voor de voeten van Wout Brama, die de bal verkeerd raakte.

Tweede bedrijf

Hoewel de eerste helft niet veel perspectief bood voor een snelle Twentse treffer, nam de ploeg van Steve McClaren na de rust toch direct de leiding. Terwijl nog lang niet iedereen zijn plekje op de tribune weer had ingenomen, werd Gyasi de diepte ingestuurd. Binnen de beruchte lijnen ging de aanvaller over het been van Van den Berg. Scheidsrechter Liesveld wees naar de stip, waarna Tadic het buitenkansje benutte. Lang kon FC Twente niet van de voorsprong genieten want tien minuten later kwam PEC Zwolle langszij. Faalde Denni Avdic in eerste instantie oog in oog met Sander Boschker, enkele minuten later was het wel raak voor de aanvaller. Nadat een Zwolse corner niet goed kon worden verwerkt door de Twentse defensie wist Avdic te profiteren: 1-1. Steve McClaren besloot in te grijpen wisselde Janssen en Gyasi voor respectievelijk Dmitry Bulykin en Tim Hölscher. Laatstgenoemde maakte zijn competitiedebuut voor FC Twente. In het restant van de wedstrijd ging FC Twente op zoek naar de winnende treffer, terwijl de gasten loerden op een counter. Dit leidde aan beide kanten niet tot veel grote kansen.

Hectische slotfase

In de slotfase van het duel vonden beide ploegen alsnog het net. Twee minuten voor tijd dompelde Joey Van den Berg De Grolsch Veste in rouw door een vrije trap binnen te knikken en daarmee leek de eerste thuisnederlaag voor FC Twente een feit. In extremis redde Luc Castaignos echter alsog een punt voor de thuisclub: 2-2.

Voor aanvang van het duel was er een minuut stilte in verband met het overlijden van Spitz Kohn.

Opstelling FC Twente: Boschker; Breukers, Douglas, Bengtsson, Braafheid; Brama, Fer (69. Schilder), Janssen (58. Hölscher); Tadic, Castaignos en Gyasi (58. Bulykin).

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Van den Berg, Achenteh, Broerse, Drost, Benson (46. Reniers), Pluim, Mokhtar (77. Saymak), Avdic.

bron: FC Twente