Gelijkspel ASC’62, return in Hattem brengt de beslissing

In het eerste finaleduel tussen ASC’62 en Hatto Heim bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd (1-1). Komende zaterdag moet de beslissing brengen over wie zich volgend seizoen tweedeklasser mag noemen. ‘We zijn de tweede helft meegegaan in het spel van Hatto Heim, dat hadden we niet moeten doen’, liet ASC’62-trainer Marcel Waaijer weten.

Hatto Heim eindigde op de tweede plaats in 3C en schakelde in de halve finale Voorwaarts V. uit. ASC’62 wil middels de nacompetitie ook volgend seizoen tweedeklasser blijven en wist de halve finale ten koste van Bergentheim te overleven. Met name de overtuigende thuiswedstrijd (4-1) zorgde voor een finaleplek voor de Dalfsenaren.

Deze zaterdag kwam ASC’62 tegen Hatto Heim de eerste helft op voorsprong door een goal van Stefan Holsappel (1-0). ‘Een mooi afstandsschot in de bovenhoek. De eerste helft hadden we Hatto Heim in onze greep en hadden we zeker 2-0 moeten maken’, zag Waaijer.

Na rust wist Hatto Heim de 1-1 te produceren uit een penalty. ‘Een diepe bal lieten we stuiteren, hun aanvaller rent er achteraan. Een overtreding wordt gemaakt buiten het strafschopgebied, maar hun aanvaller gaat liggen toen hij in het strafschopgebied kwam; penalty. Het was één van de weinige kansen die ze kregen. Daarna hadden wij ook weer op voorsprong kunnen komen. De tweede helft hebben we het niet goed gedaan. We hebben de wedstrijd weggeven door in hun spel, met de lange bal spelen, mee te gaan. Dat moeten we komende zaterdag zien te voorkomen’, besluit de oefenmeester van de Dalfsenaren.

De return is aanstaande zaterdag in Hattem. Aanvang 15.00u.

Foto: Twitter @ascweekjournaal