Geknipte Ter Mate maakt debuut in Nijmegen

Het was een hectische week in Deventer. Eén die rustig begon want tot dinsdag werd alleen gemeld dat Ridgeciano Haps de rest van het seizoen wordt gehuurd. Maar toen begon de transferachtbaan.

Eloy Room moest zich woensdag weer in Arnhem melden waardoor Go Ahead Eagles plots zonder eerste keeper zat. Hierop werd ongeveer elke Nederlandse keeper gevraagd om naar Deventer te komen. Padt (AA Gent) had hier wel oren naar. Zijn club in eerste instantie ook maar na een nacht slapen toch weer niet. Op vrijdag werd de Deense international Sephan Maigaard Andersen gepresenteerd.

Tussendoor werd nog drie keer gepoogd om Anco Jansen over te nemen van De Graafschap. Hij ging uiteindelijk naar Roda JC. Go Ahead verlegde de aandacht en schreef 26 seconden voor het verstrijken van de transferdeadline de Belg Thomas Azevedo over.

Booy dacht toen dat club en elftal klaar was voor de belangrijke uitwedstrijd in Nijmegen. Maar dat was verkeerd gedacht. Zaterdag bleek dat Andersen nog niet is vrijgegeven door de Spaanse bond dan wel de FIFA. Zo maakt zondag derde keeper Patrick Ter Mate (foto) zijn eredivisie debuut in de belangrijke wedstrijd tegen concurrent NEC.

Een duel dat achttien keer werd gespeeld in de eredivisie. NEC won zes keer, Go Ahead Eagles ging vijf keer winnend naar huis. De laatste keer, in het seizoen 95/96, wonnen de Eagles met 2-0.

Voor de wedstrijd kan NEC trainer Janssen niet beschikken over  Stutter, Gentenaar, Jahanbakhsh en Palsson. Donderdag contracteerde NEC de Deense verdiger Lasse Nielsen maar of  hij al direct bij de wedstrijdselectie zit is nog niet bekend.

Booy moet het doen zonder Spanjaard, Oostinjen en Krijns. Maar heeft wel weer de beschikking over Falkenburg. Nieuwelingen Andersen en Azevedo bekijken vanaf de tribune hoe Ter Mate en het tiental voor hem het er van af brengen. Ter Mate zal sowieso schitteren, is het niet om zijn reddingen dan zijn het zijn gestylde haren. De speler ging na gehoord te hebben dat hij keept direct naar de kapper om zo in ieder geval haartechnisch goed voor de dag te komen.

De wedstrijd staat onder leiding van Jochem Kamphuis.

NEC – GA Eagles zondag 2 februari, 14.30 uur.