Gehavend Heeten blijft defensief ijzersterk

Heeten won vandaag in 3B met 3-0 thuis van Vaassen. Een overwinning die de ploeg van trainer Marco Onderberg weer omhoog doet kijken. ‘Ondanks dat we gehavend waren hebben we een prima overwinning geboekt’, liet de oefenmeester van de Heetenaren weten.

Met de nodige tweede elftalspelers en zelfs een A1-speler startte Heeten wel met het nodige vertrouwen, maar vraagt het de nodige aanpassingen van de ploeg. ‘We hadden zes spelers die normaal in de basis staan er niet bij vandaag. De jongens die er vandaag stonden hebben het prima gedaan’, zag Onderberg.

Voor de thuisploeg wist Chiel van Dartel de wedstrijd te beslissen met twee treffers. Hij scoorde na een kwartier spelen en vlak na rust (2-0). Jordy van Dartel maakte de score na een uur spelen nog mooier (3-0).

‘We horen hoger te staan dan de negende plaats waar we nu staan. Ondanks de nodige blessures en schorsingen staan onze defensie als een huis. We zijn de ploeg met de minste tegengoals in onze competitie. Het scoren gaat nog wel eens moeilijker, maar ook dat hebben we vandaag goed gedaan’, besluit Onderberg.

Komende zondag speelt men uit tegen koploper Turkse Kracht.

Foto’s: Henk Vloedgraven